Gå till innehåll

Sigillum Die Aemeth, Captain Mickey Mouse, Athena, Lilith, Metropolis

Petrus Vavami, 1964, Sverige

På en tegelvägg utomhus hänger ett stort svart vitt porträtt av en man där hans ansikte är lite vanställt.
En närbild på en staty i gråa toner. Statyn föreställer en krigar kvinna i utrustning och hjälm. Över brösten på utrustningen sticker två horn ut.
Ett svart vitt porträtt på en kvinna i profil. Kvinnan har en science fiction liknande hjälm på sig.
En bild på en grå hjälm som är kopplad till en syr mask. I bakgrunden är det ett bygge som ger känslan att bilden är tagen i en fabrik.
En närbild på en människa utan ögonbryn och ögonfransar. I personens panna sitter en tatuering föreställandes en sjuuddig stjärna som är inringad.
På en vägg hänger en bild på ett människoansikte utan ögonbryn och ögonfransar. I personens panna sitter en tatuering föreställandes en sjuuddig stjärna som är inringad.

En serie bilder som är inspirerade av Fritz Lang's Metropolis.

Jag arbetar med tredimensionell gestaltning (3D CGI). Intresset för 3D CGI väcktes 1993 när jag såg Jurassic Park. Jag förstod att mycket i filmen skapades digitalt och jag drogs omedelbart till den typen av skapande.

Innan den uppenbarelsen hade jag arbetat med skulpturer. Skillnaden är dock att skulpturerna tar fysiskt utrymme, medan i den digitala världen är utrymmet till synes gränslöst i jämförelse

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se