Gå till innehåll

Cecilia Jansson, 1975, Sverige

Bilden är tagen inuti en halv mörk avlång container och på sidorna är det målningar. Ena sidan är fylld med graffiti och den andra föreställer att landskap med blå himmel. Insidan ska likna kulverten under Kumlaanstalten.
På ett torg står en gul avlång container med en öppen dörr. På fasaden står det NOW i röda stora bokstäver samt en stor röd pil mot ingången på sidan.

Med Nu vill jag förflytta betraktaren till den långa kulverten under Kumlaanstalten. Den är utsmyckad av konstnärer och intagna, både nyligen och på 70-talet. Titeln Nu refererar till otåligheten jag stötte på hos de intagna när vi arbetade med detta utsmyckningsprojekt.

Tiden går väldigt längsamt där. Dom vill att saker ska hända nu, inte i morgon, inte nästa vecka. Nu. En av anledningarna kan vara att de redan väntar på så många saker, att en sak till nästan känns outhärdlig.

Installationen visar vardagen i kulverten som knyter samman byggnaderna på anstalten. Du kan titta på några av de vackra konstverken gjorda av de intagna, men om du vill ha action måste du lära dig att vänta.

På Youtube kan du se en film om konstverket.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se