Gå till innehåll

I Collective & Zuloark, 1980, Argentina & Spanien

På en gräsplätt är en rosa och trädfärgad bänk placerad. Men detta är ingen vanlig bänk för på hörnet av den är bänken ihopkopplad med ett cykelhjul och två trampor så man kan skapa rörelseenergi vilket en kille sitter och gör på bilden.

Bicyclope är faktiskt ett fungerande system och idén väcktes genom ett samarbete mellan konstföreningen ’I Collective’ som representeras av Valeria Schwarz och arkitektkontoret ’Zuloark’ som representeras av Juan Chacón. Förutom att bara utveckla interaktiva möbler som producerar energi vill vi också uppmana till deltagarinitiativ för människor att engagera sig i utformningen av sina stadslandskap.

I detta öppna projekt arbetar vi nära med våra grannar och utforskar hur de spenderar tid i stadsmiljön. Det sker dels genom virtuella mötesplatser och dels genom fysiska möten som anordnas i Örebro där vi också funderar runt användningsområden för den energi som möblerna producerar. Efter detta kommer vår grupp med förslag baserade på behoven som framkommit, färdigställandet av prototypen sker i samarbete. Vi vill med detta föreslå mer än bara ett objekt: En strategi där grunden är deltagandet, samarbetet, lärandet, hållbarhet och ansvar.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se