Raúl Ortega Ayla, 1974, Mexico
De metoder som Ortega Ayala använder i sin verksamhet liknar arbetssättet för en etnograf. Genom att delta som en “deltagande observatör” i miljöer som exempelvis är förknippade med mat, trädgårds-skötsel eller kontorsarbete, använder han material och erfarenheter från dessa för att skapa arbeten som han kallar för “souvernirs”. Konstnärens engagemang inom mat omfattar kurser i matlagning och styckning i London, New York och Mexico City. På så sätt försöker han förstå människors ritualer och den betydelse för den mat som saknar all form av näring.
Videoinstallationen Tomatina/Team består av två storskaliga motstående projektioner där det invärtes och karnevalsbetonade beteendet hos besökare till Tomatinafestivalen i Spanien kombineras med en amerikansk professionell snabbätare som slukar 40 varmkorvar på mindre än tio minuter. Ortega Ayala tolkar dessa fenomen som ofrivilliga metaforer av vår tid.
Senast uppdaterad:
Publicerad:
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan för att förbättra webbplatsen! Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Tänk på att inte skicka in personuppgifter. Om du vill ha svar på en fråga kan du istället använda formuläret ”Lämna en synpunkt”.
Om du ändå skickar in personuppgifter via detta formulär hanteras uppgifterna av Kommunstyrelsen och kan eventuellt lämnas vidare till annan verksamhet inom Örebro kommun i syfte att förbättra vår service.
Här hittar du mer information om hur vi hanterar personuppgifter.
Du har nu hjälpt oss att förbättra våra webbplatser.
Telefon: 019-21 10 00
Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30
Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10
Öppettider: Vardagar kl. 10–16
E-post till servicecenter