Gå till innehåll

Müller & Ådlandsvik, 1977 & 1981, Tyskland & Norge

En svart bil har kört fast på en bredd trottoar. Bilens däck har sjunkit ner i trottoarens asfalt och lämnat hjulspår ifrån sig.

Konstnärerna Stian Ådlandsvik och Lutz-Rainer Müller bjöd två musiker från Svenska Kammarorkestern på en resa från Leipzig till Örebro för att spela musik komponerad av Johann S. Bach i bilen.

I detta rörliga minikonserthus spelade en duo, bestående av en flöjt och en cello, efter anteckningsblad skrivna av J.S. Bach för några århundraden sedan, medan en Mercedesmotor spelade motorvägens komposition. Publik för konserten genom tre länder var avståndet och hastigheten på vägen.

Precis som bilens hastighet gör detaljerna otydliga, skapar det mänskliga minnet också händelser, tid och avstånd. Man kan försöka att hålla fast vid minnen, men erosionen av dem börjar omedelbart, och fortsätter med att omordna och ta bort tills bara fragment finns kvar.

Det som återstår av resan sitter fast i betong, ett försök att bevara och återberätta minnen från en tid och ett avstånd. Inspelningen av denna 20-timmars konsert, den kliniska dokumentationen av resan, är komprimerad, klippt och bearbetad precis som ett minne. Kommentarer av mänskligt beteende. Det kan vara olika vardags-situationer eller hemmamiljöer, som blivit smått absurda eller gått lite överstyr.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se