Gå till innehåll

Servicenyheterna på startsidan på orebro.se tipsar om aktuell självservice och berättar om ny eller ändrad service från kommunen – t.ex. nya tjänster, ändrade taxor och aktuella ansökningar. Servicenyheten länkar normalt till en fast sida med tillfällig inforuta men den kan även länka t.ex. till en nyhet eller till kartan, eller inte länka alls.

Webbredaktionen sköter ändringar och publicering

Tre servicenyheter visas på startsidan under "Aktuell service". Vid brist på servicenyheter kan vi ta bort en eller två.

Under de tre servicenyheterna har vi en rad med mindre servicenyheter, som vi normalt inte byter ut. Vid behov av fler servicenyheter kan vi tillfälligt lägga till en extra rad med mindre servicenyheter.

Skapa och publicera ny ("större") servicenyhet

  1. Avgör vilken servicenyhet som ska bort av de tre som är publicerade.
  2. Redigera rubrik och brödtext direkt i "puffen". Obs! Börja inte med att ta bort all text i rubrik och brödtext för då kan det bli strul med länkningen. Spara några bokstäver som du tar bort efter att du skrivit in lite nytt.
  3. Byt ut ikonen: gå till www.fontawesome.com och kopiera en lämplig ikon genom att klicka på ikonen så du får upp den i en pop up-ruta, klicka sedan på den lilla ikonen längst upp till höger ("Copy glyph"). Gå till befintlig ikon i servicenyheten och tryck ctrl+V.
  4. Markera brödtexten och länka den till aktuell sida (ev nyhet). Rubriken blir automatiskt länkad till samma sida.
  5. Publicera startsidan.
  6. Kolla på startsidan så det ser bra ut och att länken går rätt.

Om du skulle behöva ändra tillbaka till en servicenyhet som fanns tidigare så kan det vara bra att veta att alla servicenyheter finns sparade på sidan "Aktuell service" i mappen "Funktionssidor". Därifrån kan du kopiera en hel servicenyhet och klistra in på startsidan (kopiera hela servicenyhetens layout under Innehåll). Obs! Tänk på att det ibland finns flera varianter av samma servicenyhet på Aktuell service-sidan, så se till att välja rätt variant.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Webbmanual & webbriktlinjer

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se