Gå till innehåll
  • Start
  • / Evenemang i evenemangskalender

Evenemang i evenemangskalender

En del av våra webbplatser har en evenemangskalender där kommande händelser kan läggas till och visas under det datum händelsen pågår.

Ett evenemang är precis som en nyhet en artikel. Under varje evenemangssida ska det finnas ett evenemangsarkiv. Markera arkivet och klicka på knappen Skapa ny i vänsterkolumnen. När du gör det får du upp en liten dialogruta där du får välja sidans mall. Den mall du ska använda dig av heter Kalenderartikel.

När du gjort detta skapas en ny artikel i artikelarkivet. Ange rubrik för evenemanget, en beskrivande ingress och sedan lite mer fördjupad information.

Efter rubrik, ingress och brödtext kommer en faktaruta där du får ange viss information. På en del av fälten står det Sätts från metadata. Det är sådan information som styr hur evenemanget ska visas, det datum evenemanget startar och det datum evenemanget slutar. Det finns dock fält som inte anges i metadata, som platsbeskrivning, tillgänglighetsbeskrivning och entré t.ex. Tänk på att fylla i information i dessa rutor.

Ställa in metadata

Du ställer in metadata för evenemanget genom att klicka på kugghjulsikonen i den överliggande verktygsraden och välja Egenskaper.

När du har klickat på egenskaper öppnas en ruta där du får välja alternativet Metadata för att komma till inställningarna för metadata. Om du har gjort detta tidigare kan du hamna direkt i inställningarna för metadata.

När du valt metadata öppnas en sida med många fält. Skrolla ner på sidan och leta efter rutorna Fråndatum, Tilldatum och Ämne. Här anger du när ett evenemang startar (glöm inte klockslaget) samt när det slutar och ett ämne för evenemanget, t.ex. Konstutställning, Konsert eller liknande.

Publicera

När du har gjort alla inställningar i metadata kan du klicka på Ok och sedan publicera evenemanget. Om du har gjort alla inställningar rätt kommer det att visas på rätt datum i kalendern!

Videogenomgång

Om du tycker det verkar krångligt kan du titta på denna video där alla steg finns med.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Webbmanual & webbriktlinjer

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se