Årsresumé 2016

Fyrverkerier

Jullovet är nu endast ett minne blott och de flesta pedagogiska verksamheterna i kommunen är nu i gång för fullt igen. Vi vill därför passa på att hälsa alla pedagoger och skolledare varmt välkomna tillbaka till en ny termin och samtidigt starta upp det nya året med några tillbakablickar från året som gått. 

I det här inlägget kommer jag lista de tio mest lästa inläggen under det gånga året.

År 2016 var ett händelserikt år på många sätt, inte minst för Pedagog Örebro. I januari slutade Carina Koutakis som redaktör och redaktionen gick då under några månader, fram till april, endast på halvfart. Från och med 1 april började jag dock arbeta 100% med redaktörskapet och utvecklingen av sidan tog fart igen. Vi har bland annat fått en rejäl tillökning av läsare på sidan med i snitt nästan 13 000 besök per månad. Ett helt gäng nya bloggare, som bidrar med spännande texter där de delar med sig av sin vardag eller sina läsupplevelser, har anslutit sig till webben och dessutom har flera pedagogiska verksamheter under året blivit en del av vår pedagogfamilj.

Här följer listan på de tio mest lästa inläggen under år 2016. Enjoy!

  1. Daidalos och superhjältarna. Det mest lästa inlägget på Pedagog Örebro under 2016 är ett inlägg av Maria Högberg på Äventyrets förskola. Maria är en av de pedagoger som driver bloggspåret "Förskolans pedagogiska uppdrag".
  2. Vem tjänar på 40+5? är faktiskt ett inlägg som skrevs av den första PÖ-redaktionen redan i september 2014. Inlägget fick nytt liv när det åter började uppmärksammas och delas på Facebook under året.
  3. Levs Läroplanen för förskolan ute? På den sista pallplatsen hittar vi ännu ett inlägg från bloggspåret "Förskolans pedagogiska uppdrag". Det här inlägget är dock skrivet av Anna Eklöf, pedagogista på Varberga förskolor.
  4. Pedagog Örebros julkalender 2016. Även i år var vår julkalender mycket välbesökt.
  5. Kollegalyftet. Ett inlägg där Sörbyängsskolan och Kryddgårdskolan delar med sig av det utvecklingsarbete som de kallar för Kollegalyftet. Inlägget fick stor spridning i sociala medier.
  6. Unika självporträtt av naturmaterial. Ännu ett inlägg skrivet av Maria Högberg på Äventyrets förskola från bloggspåret "Förskolans pedagogiska uppdrag".
  7. Välkomna alla nya barn! Det andra inlägget på listan som är skrivet av Anna Eklöf och det fjärde från bloggspåret "Förskolans pedagogiska uppdrag". Ett inlägg som bl.a. diskuterar och problematiserar kring inskolning i förskolan.
  8. "Sigbritt mot mobbning" - Alla barns lika värde. "Röda trådar i förskolans verkstad" var ett av bloggspåren som startades under det här läsåret. Den här texten är skriven av Jenny Lindahl på Fåraherdens förskola och handlar om deras arbete med förebyggande arbete mot kränkande behandling och mobbning.
  9. Den magiska och roliga matematiken. Även detta inlägg är skrivet av Jenny Lindahl på Fåraherdens förskola. En text där hon delar med sig av hur förskolan arbetar med att utveckla barnens matematikförståelse.
  10. Pulsmätning på Garphyttans skola. Ett reportage från Garphyttans skola där idrottsläraren David Bergkvist har drivit ett projekt för att främja elevernas fysiska hälsa bl.a. genom att regelbundet mäta och registrera elevernas puls under idrottslektionerna.

Avslutningsvis skulle jag vilja tacka alla pedagoger och skolledare som på något sätt har delat med sig av sin dyrbara tid, svarat på frågor, ställt upp på intervjuer eller skrivit egna texter som har publicerats på Pedagog Örebro. Även om ni inte hamnade på tio-i-topp-listan detta år, så ska ni veta att vi verkligen uppskattar att ni delar med er. Utan er skulle inte Pedagog Örebro vara mycket att hänga i julgranen.

Med hopp om ett händelserikt och spännande år 2017!


/ Stefan Karlsson, redaktionen Pedagog Örebro

Senast uppdaterad:

Publicerad: