Årsresumé 2017

Fyrverkerier

Jullovet är snart endast ett minne blott och de flesta pedagogiska verksamheterna i kommunen drar i gång för fullt igen under den här veckan. Vi vill därför passa på att hälsa alla pedagoger och skolledare varmt välkomna tillbaka till en ny termin och samtidigt starta upp det nya året med några tillbakablickar från året som gått. 

I det här inlägget kommer jag lista de tio mest lästa inläggen under det gånga året.

År 2018 var ett bra år på många sätt. Vi har bl.a. fått en rejäl tillökning av följare på Facebook och når snart 1500 följare. Under året väckte också vi vårt sovande Instagram-konto till liv. Under oktober-månad slog vi också rekord i antal läsare med över 38000 besök på vår sida. De mest besökta sidorna på Pedagog Örebro är Bordercrossing och bloggen om digitalisering i förskola samt vår bokblogg .

Här följer listan på de tio mest lästa inläggen och artiklarna under år 2017. Enjoy!

  1. Kulbanor – ett utforskande för ALLA barn på Flotten Blå. Det mest lästa inlägget på Pedagog Örebro under 2017 är återigen en text av Maria Högberg på Äventyrets förskola. Maria är en av de pedagoger som driver bloggspåret "Förskolans pedagogiska uppdrag". Även förra året toppade ett av Marias inlägg listan över de mest lästa. Grattis!
  2. Vad gör en pedagogista? Även detta inlägg kommer från bloggspåret "Förskolans pedagogiska uppdrag" och är faktiskt det första inlägget som publicerades i bloggspåret. Texten är skriven av Anna Eklöf, pedagogista på Varberga förskolor, och publicerades redan i januari 2016. Förra året hamnade detta inlägg precis utanför tio-i-topp-listan.
  3. Barnens egen trygghetsplan. Med risk för att bli tjatig... även på den sista pallplatsen hittar vi ett inlägg från bloggspåret "Förskolans pedagogiska uppdrag". Även det här inlägget är skrivet av Maria Högberg. Inlägget publicerades så sent som i november, men nådde redan under de två första dagarna drygt tusen läsare.
  4. Ledarskap i klassrummet - tillsammans är vi framtiden. På en hedrande fjärdeplats hittar vi ett inlägg från KU-bloggen. Det är skrivet av Edvin Svensson och Agneta Hedlund Medin och handlar om deras samarbete tillsammans med Brukets skola.
  5. Kvalitet behöver en trygg organisation. Ett inlägg från bloggspåret "Röda trådar i förskolans verkstad" där Jenny Lindahl, utvecklingsledare på Fåraherdens förskola, delar med sig av hur de arbetar för att skapa en trygg organisation i sin verksamhet. Publicerades i februari 2017.
  6. Pedagogisk dokumentation - Verktyg för att synliggöra lärandeprocesser i förskolans verksamhet. Ännu ett inlägg från KU-bloggen. Denna text är skriven av kvalitetsutvecklarna Anna Eklöf & Helena Yourston och handlar om ett samarbete kring pedagogiskt dokumentation tillsammans med Intraprenaden Lillåns förskolor.
  7. Digitala verktyg och medier som stödjer lärandet mot målen i förskolan. Det andra inlägget på listan som är skrivet av Jenny Lindahl. Ett inlägg som bl.a. beskriver hur förskolorna i Reggio Emilia arbetar med digitala verktyg i förskolans verksamhet.
  8. Robotar överallt! – mitt i ett projekt på förskolan Emil. Detta inlägg är skrivet av två gästbloggare i bloggspåret "Förskolans pedagogiska uppdrag". Lisa Bååth Hagberg och Matilda Johansson som arbetar på avdelningen Uppfinnarna, i Varberga förskolor, delar frikostigt med sig av sitt arbete med robotprojektet.
  9. Rickard Zeits om att arbeta på svenska skolan i Thailand. Det enda inlägget från avdelningen "Hallå kollega!" som når topplistan är en intervju med Rickard Zeits, lärare på Engelbrektsskolan 4-6, om hans arbete på svenska skolan i Thailand.
  10. Vem tjänar på 40+5? är faktiskt ett inlägg som skrevs av den första PÖ-redaktionen redan i september 2014. Still going strong!

Avslutningsvis skulle jag vilja tacka alla pedagoger och skolledare som på något sätt har delat med sig av sin dyrbara tid, svarat på frågor, ställt upp på intervjuer eller skrivit egna texter som har publicerats på Pedagog Örebro. Även om ni inte hamnade på tio-i-topp-listan detta år, så ska ni veta att vi verkligen uppskattar att ni delar med er. Utan er skulle inte Pedagog Örebro vara mycket att hänga i julgranen.

Med hopp om ett händelserikt och spännande år 2018!

 

/Stefan Karlsson, redaktionen Pedagog Örebro

Senast uppdaterad:

Publicerad: