Beställ julskinkan i god tid!
På ett traditionellt svenskt julbord bör det finnas inlagd sill, sillsallad, strömming, ål, gravad lax, lutfisk med vitsås, olika korvar, leverpastej, syltor, rödbetssallad, Jansons frestelse, köttbullar, revbensspjäll, potatis, olika kålsorter, vörtbröd, risgrynsgröt och dopp-i-grytan. Förutom allt detta kan det även finnas olika regionala specialiteter.
Till dessert kanske det serveras ris à la malta. Till detta kan man dricka julmust, mumma, svagdricka eller julöl. Några tar sig säkert också något starkt.
Men viktigast är väl ändå julskinkan! Så beställ julskinkan i god tid!
Stadsarkivets bildavdelning önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år.
Text: Marie Esplund-Lynn
Bildhantering: Satu Timonen
Fotografier: Erik Sjökvist. ECS-D31-031. Denna julskinka såldes på Konsums charkfabrik redan 1939.
Ursprungligen publicerad som Månadens bild december 2008.
Senast uppdaterad:
Tack för ditt svar!
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan för att förbättra webbplatsen! Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Tänk på att inte skicka in personuppgifter. Om du vill ha svar på en fråga kan du istället använda formuläret ”Lämna en synpunkt”.
Om du ändå skickar in personuppgifter via detta formulär hanteras uppgifterna av Kommunstyrelsen och kan eventuellt lämnas vidare till annan verksamhet inom Örebro kommun i syfte att förbättra vår service.
Här hittar du mer information om hur vi hanterar personuppgifter.
Tack för ditt svar!
Du har nu hjälpt oss att förbättra våra webbplatser.