Pedagog Örebros årsresumé 2018

Jullovet är endast ett minne blott och de pedagogiska verksamheterna i kommunen drar i gång för fullt igen under den här veckan. Vi vill därför passa på att hälsa alla pedagoger och skolledare varmt välkomna tillbaka till en ny termin och samtidigt starta upp det nya året med några tillbakablickar från året som gått. 

Fyrverkerier

År 2018 var ett bra år på många sätt. Vi har bl.a. fått en rejäl tillökning av följare på Facebook och når snart 1500 följare. Under året väckte också vi vårt sovande Instagram-konto till liv.

Under oktober-månad slog vi också rekord i antal läsare med över 38000 besök på vår sida. De mest besökta sidorna på Pedagog Örebro 2018 var Bordecrossing och bloggen om digitalisering i förskola samt vår bokblogg.

Under hösten har vi också ökat takten i antal inlägg och ligger numera på fyra veckan plus nyheter på Facebook och Instagram. Mikael Kindgren blev också ny webbredaktör i augusti och reaktionen bestod av två medarbetare fram till oktober då Stefan Karlsson gick på tjänstledighet.

Här följer listan på de tio mest lästa inläggen och artiklarna under år 2018. Enjoy!

1. Att vara autistisk elev. Pedagog Örebros överlägset mest lästa artikel genom tiderna, blev också 2018 mest lästa inlägg. Artikeln är skriven av en före detta elev på Karolinska gymnasiet och publicerades redan den 26/2 2015.

2. Digitalisering i förskolan. Linnéa, Lina och Sarah och är tre pedagoger som arbetar på avdelningen Kremlan på Heimdals förskola i Örebro. Bloggspåret heter "Digitalisering i förskolan" och det populära inlägget publicerades den 9/2 2018.

3. Lärplattor i förskolan. Återigen ett inlägg från bloggen "Digitalisering i förskolan". Inlägget pulicerades den 25/6 2018.

4. Inte mitt jäkla ansvarsområde! De som skriver och är ansvariga för den här bloggen är Jenny Lindahl, leg. förskollärare, utvecklingsledare, VFU-lärare samt VFU-samordnare och Camilla Mellgren, leg. förskollärare på förskolan Fåraherden på Ängen. Bloggspåret "Röda trådar i förskolans verkstad". Inlägget publicerades 29/1 2018

5) Vad gör en pedagogista? Detta inlägg kommer från bloggspåret "Förskolans pedagogiska uppdrag" och är faktiskt det första inlägget som publicerades i bloggspåret. Texten är skriven av Anna Eklöf, och publicerades redan i januari 2016.

6. Beeboot i förskolan. Bloggen "Digitalisering i förskolan" var verkligen välbesökt under 2018 och på sjätte plats dyker ytterligare ett inlägg upp. Publiceringsdatum 28/2 2018.

7. Extra anpassningar och särskilt stöd, vad är vad och hur länge? Emma Carlström, lärare på Brunnsskolan, började blogga under hösten. Hennes blogg "Kunskap glädje och trygghet" har lockat många läsare. Inlägget om extra anpassningar och särskilt stöd fick jättestort genomslag och når topplistan trots ett så sent publiceringsdatum som 17/12 2018.

8. Rickard Zeits om att arbeta på svenska skolan i Thailand. Det enda inlägget från avdelningen "Hallå kollega!" som når topplistan är en intervju med Rickard Zeits, lärare på Engelbrektsskolan 4-6, om hans arbete på svenska skolan i Thailand. Inlägget publicerades 15/2 2017.

9. Världsutställningen Bordercrossing invigdes i Örebro. Utställningen Bordercrossing har varit en stor succé. Många har besökt utställningen och läst artiklarna och besökt deras sida på Pedagog Örebro. Artikeln om invigningen publicerades 7/9 2018.

10. Tvålärarsystem på gymnasiet. Publicerades den 26/2 2018. Artikeln är skriven av Marie Gilbertsson och Magdalena Stenman, lärare på Karolinska gymnasiet. De båda vann också Pedagogiskt pris för gymnasieskolan/gymnasiesärskolan 2018. Publicerades den 21/9 2018.

Avslutningsvis skulle jag vilja tacka alla pedagoger och skolledare som på något sätt har delat med sig av sin dyrbara tid, svarat på frågor, ställt upp på intervjuer eller skrivit egna texter som har publicerats på Pedagog Örebro. 

Även om ni inte hamnade på tio-i-topp-listan detta år, så ska ni veta att vi verkligen uppskattar att ni delar med er. Utan er skulle inte Pedagog Örebro vara mycket att hänga i julgranen.

Med hopp om ett händelserikt och spännande år 2019!

/Mikael Kindgren Pedagog Örebro

Senast uppdaterad:

Publicerad: