Gå till innehåll

Wadköpings julmarknad

Söndagen den 10 december bjuder vi in till årets tredje julmarknad i Wadköping. Kom och känn julstämningen, smaka den goda julmaten och hitta de unika julklapparna. Tomten kommer på besök och alla barn kan prova på traditionellt julpyssel. Njut av julsånger som sjungs utomhus och det finns även ponnyridning för alla barn. Prova på isskulptering eller gå vår slinga "Tomtespår" och lär dig mer om Gårdstomten.

En gran ligger i en släde utomhus. Bakom släden finns röda hus och marknadsbord. På marknadsborden lyser ljusslingan med gult sken.

Välkommen till vår gammaldags julmarknad söndagen den 10 december kl. 11–16. Här hittar du julpynt, hantverk, tomtar, kransar, korvar, ostar och annat som hör julen till. Tomten kommer på besök och alla barn kan prova på traditionellt julpyssel i Teaterladan. Njut av julsånger som sjungs utomhus och även ponnyridning för alla barn. Prova på isskulptering eller gå vår slinga "Tomtespår" och lär dig mer om Gårdstomten.

Julmarknaden arrangeras söndagarna 26 november, 3 december, 10 december och 17 december.

Program söndagen den 10 december

  • Kl. 11–16 Julmarknad utomhus på huvudgatan och på våra mysiga innegårdar. Här finns julpynt, hantverk, tomtar, kransar, korvar, ostar och annat som hör julen till.
    Här hittar du listan på dagens försäljare
  • Kl. 11–16 Tomten är på besök under dagen och träffar alla barn. Han hittas oftast i Teaterladan men går även runt i området och sprider julstämning.
  • Kl. 11–16 Traditionellt julpyssel i Teaterladan med Tomtemor och hennes vänner. Fri entré. Max 2 pyssel per barn.
  • Kl. 11–16 Gå vår slinga ”Tomtespår” och lär dig mer om Gårdstomten som är en ganska argsint liten herre som håller ordning på gårdarna. Han hjälper till med arbetet och drar lycka till gården, i alla fall så länge han är nöjd och blir väl behandlad.... Start/mål i Infoboden.
  • Kl. 12–15 Ponnyridning för alla barn. Start på Cajsa Wargs torg vid Teaterladan. Pris 20 kr per tur.
  • Kl. 14 Novell i advent. Högläsning av en novell av Hjalmar Bergman i hans museum. Arr. Hjalmar Bergman Samfundet. Mer info om högläsningen.
  • Julstänger sattes förr upp för att markera att alla julförberedelser var klara och att helgfriden kunde börja. På Handskmakaregården visar vi på prov på hur julstänger kunde se ut.

Prova på att skulptera i is!

En person hackar i ett isblock med en ishacka

Prova på isskulptering! Gör en tomte, ett glas eller annat passande!

Starttider: kl. 12, 13 och 14. Plats: utomhus vid Lekladan. Gratis, förboka gärna din plats, annars drop-in. Mer info om isskulpteringen.

Även visning av isskulptering!

Julsånger utomhus

Fem damer och fem herrar står i grupp och tittar in i kameran.

Körsångare från Primula Veris sjunger stämningsfulla julsånger utomhus!

Kl. 12.30, 13.30 och 14.30 på Cajsa Wargs torg.

Välkomna fram och lyssna!

Välkommen till vår gammaldags julmarknad. Här finns något för alla som längtar till jul!
Fri entré.

Fakta

Datum:

10 december 2023

Tid:

11:00 – 16:00


Plats:

Tillgänglighet:

Entré:

Fri entré

Kontakta Wadköping

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se