Gå till innehåll
  • Start
  • / Marknader i Wadköping, försäljare

Marknader i Wadköping - anmäl dig som försäljare

Vi arrangerar flera marknader under året. Först ut är påskmarknaden som arrangeras söndagen innan påsk. I maj bjuds det på antik- och kuriosamarknad och i mitten av augusti är det dags för den populära matmarknaden. Året avslutas med fyra stämningsfulla julmarknader samt matmarknad med tema jul.

Marknader i Wadköping 2024

Wadköpings gammaldags påskmarknad, gammaldags julmarknad samt antik- och kuriosamarknad

Produkter

Endast hantverk av hög kvalitet i småskalig tillverkning får säljas. (gäller ej Antik- och kuriosamarknad). Vi prioriterar lokalt producerade produkter. Det du säljer får gärna ha en historisk och/eller traditionell koppling till exempelvis påsk eller jul. Förutom själva produkterna, så ska även paketeringen och presentationen vara i passande stil för Wadköpings gammaldags marknader. Du får endast ta med de produkter du anmäler. Vi förbehåller oss rätten att neka deltagande om produkterna inte lever upp till ovan nämnda kriterier. Kontroll görs även på plats, så du kan bli ombedd att plocka bort vissa produkter.
Wadköping förbehåller sig rätten att göra ett urval bland intresseanmälningar för att få ett så varierat och kvalitetsinriktat marknadsutbud som möjligt. Först till kvarnprincipen tillämpas inte.

Försäljaren ansvarar för att de produkter som säljs är förenliga med gällande lagar och föreskrifter. Det åligger försäljaren att själv ansvara för nödvändiga tillstånd och anmälningar för den bedrivna verksamheten.

Om du önskar arrangera ett lotteri, läs mer på spelinspektionen.se angående licens eller registrering. Vi godtar enbart organisationer med 90-nummer för välgörenhetsinsamlingar.

Avgifter

  • Marknadsstånd (240x75 cm) med tak och belysning (belysning endast julmarknad): 500 kr per marknadsstånd.
  • Kylvagn, max 6 meter: 200 kr per påbörjad löpmeter. Endast på Markurells torg.
  • Ruta 4x4 meter: 500 kr (endast under Antikmarknad).
  • El: 3-fas 380 volt 100 kr/marknad, 1-fas 230 volt 50 kr/marknad. Elsladdar ingår inte, tas med av försäljaren. Värmefläkt får inte användas.

Avgiften faktureras per faktura i förskott.

Kylvagnar

Vi tillåter endast kylvagnar på Markurells torg, ej på övriga platser i Wadköping. Max 6 meter per försäljare. Begränsat antal platser. Vi tillåter inte Foodtrucks på våra gammaldags marknader.

Anmälan/bekräftelse/avanmälan/avbokningsavgift

Du kan anmäla dig till max 2 julmarknader för att möjliggöra för så många försäljare som möjligt. Anmälan till respektive marknad ska ske så snart som möjligt, men senast söndagen innan respektive marknad. Du får hyra max 2 marknadsstånd per marknad, på huvudgatan går det dock endast att hyra 1 marknadsstånd på grund av den höga efterfrågan. Anmälan till marknaden är bindande. Din plats är inte bekräftad förrän du får besked om plats. Avbokningsavgift 250 kr vid avbokning tidigare än 30 dagar innan marknaden per bord. Full avgift vid senare avbokning än 30 dagar innan marknaden eller vid utebliven avbokning. Ej avbokad plats kan leda till avstängning från alla våra marknader. Läkarintyg krävs för betalningsbefrielse.

Tider

Du är välkommen tidigast kl. 9 och senast kl. 10.30 ska du ha plockat upp dina varor. Bilar får inte köra in på området mellan kl. 10.30–16.10. Vid ankomsten till Wadköping anvisas du till din plats. Marknaden pågår mellan kl. 11–16. OBS! Nedpackning får ske först efter kl. 16, plockar du ihop innan kan detta leda till avstängning från alla våra marknader. Bilar får köra in tidigast kl. 16.10.

Placering och urval

Wadköping förbehåller sig rätten till fri placering på gator, gränder och torg inom Wadköping oavsett inlämnat önskemål vid anmälan.
Wadköping förbehåller sig rätten att fritt välja bland inkomna anmälningar och att neka deltagande om vi anser att produkterna eller presentationen inte passar in.

Presentation vid våra marknadsstånd/egna bord

Vi vill att du dekorerar/presenterar dina produkter i passande stil. Det är inte tillåtet att använda t.ex. beachflaggor, plastlådor, presenningar m.m. Eventuellt medhavd klädställning och eller extra mindre bord får endast placeras enligt uppgörelse. Möbler i plast är inte tillåtna. För skydd mot väder och vind rekommenderar vi trasmattor/tjocka ullfiltar, vilket passar våra gammaldags marknader.

Klädsel (gäller julmarknad)

Försäljare får gärna vara tidsenligt klädda enligt sekelskiftet 1800–1900-talet.
Vi uppmuntrar klädsel i naturmaterial som ull, linne och bomull. Vill du ha tips hur du kan klä dig på marknaden? Kontakta oss så skickar vi bilder. Observera att kläder i neonfärger inte är tillåtna och ej heller profilkläder med företagsnamn.

Hållbarhet

Örebro kommun/Wadköping arbetar för en hållbar samhällsutveckling och hållbara evenemang. Som försäljare vill vi att du undviker användning av engångsartiklar samt uppmuntrar publik/besökare att välja klimatsmarta färdsätt såsom promenad, cykel eller buss.

Transport

Färdtillstånd krävs för att köra bil på distributionsvägen vid Wadköping. Du får inte köra på gräsytor. Eventuella skador återställs av Teknik- och serviceförvaltningen och debiteras försäljaren. Ur- och ilastning i bilar ska ske snabbt för att förhindra trafikstockning.

Parkeringsplatser

Bilar hänvisas under marknadstiden till närliggande parkeringsplatser, till exempel Slussgatan och Skyttegatan. Det är parkeringsförbud på alla ytor i Wadköping/Stadsparken/Markurells torg.

El/gasol

Begränsat antal platser med el, specificera behov vid anmälan. Elsladdar ingår inte, dessa tas med av utställaren. Alternativa energikällor uppskattas. Marknadsförsäljare ansvarar för att medtaget kablage och elektrisk utrustning är godkänd och att kopplingar utförs på ett säkert sätt. Under julmarknaden ingår belysning till marknadsståndet. Vid medhavd gasol ska även erforderlig brandskyddsutrustning medtagas.

Avfall/städning

Du ansvarar för städning på/runt ditt bord. Kom ihåg att ta bort spikar och häftklamrar från våra marknadsstånd. Du måste även ta med dina sopor när du lämnar området.

Mer information

Har du fler frågor? Ring eller mejla: 019-21 62 20, wadkoping@orebro.se

Tecknad bild över en stadsdel

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Wadköping

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se