Dagens digitala tips: Bingel

Bingel är ett digitalt sätt att träna färdigheter på för F-6. Det är kopplat till flera olika läromedel i bl a svenska, matematik och engelska.

På Youtube kan du se en film om Bingel.

Det finns en ö för varje årskurs och man kan dela ut uppgifter till hela klassen eller endast till en elev. Alla elever får sällskap av en Avatar som de kan köpa frisyrer, kläder eller husdjur till för sina intjänade pingping som de får för varje övning de klarar. Övningarna är självrättande och Bingel är webbaserat så att det kan nås bara du har uppkoppling.

Det finns en lärarvy där läraren kan hålla koll på hur det går för eleverna. I Bingel kan man också skriva ut färdiga brev till vårdnadshavare med information om Bingel och inloggningsuppgifter.

I klassrummet använder vi Bingel som ett komplement till läromedel vi har i svenska, matematik och engelska. Ibland delar vi ut till hela klassen och ibland individuellt så alla får träna på det de behöver. Vi använder Läsdax som läsläxa och på Bingel delar vi ut uppgifter som är kopplat till Läsdax. De tränar i skolan eller hemma om de vill. Bingel har en uppstartsavgift som är en engångsavgift samt en årsavgift för licens.

/Emma Carlström, lärare åk 1, Brunnsskolan

Senast uppdaterad:

Publicerad: