Nytt avtal med det flerspråkiga digitala läromedlet Studi

Örebro kommun ingår tillsammans med 80 andra kommuner i Sverige i ett FoU-projekt som syftar till att utveckla ett flerspråkigt läromedel, Studi. Ett nytt avtal är nu tecknat som gör läromedlet tillgängligt för alla kommunala 7-9-skolor samt vissa gymnasieprogram. Avtalet gäller fram till oktober 2022.

Uggla

Vad är då Studi? Det handlar i grunden om ett digitalt läromedel som ger skolor tillgång till massor av korta undervisningsfilmer inom elva teoretiska ämnen: matematik, fysik, kemi, biologi, svenska, samhällskunskap, historia, religion, geografi, teknik och engelska.

Filmerna finns dessutom både textade och dubbade till olika språk för att vara tillgängliga för så många elever som möjligt. De språk som Studi erbjuder i sina filmer idag är svenska, tigrinja, arabiska, somaliska, dari och engelska. Alla språk finns dock inte tillgängliga för alla filmer än, men enligt företaget jobbar de hela tiden på att komplettera sitt filmbibliotek med fler språk.

Materialet utgår från kunskapskraven och det centrala innehållet i årskurs 9, men lämpar sig även för undervisning i både tidigare och senare årskurser.

/Redaktionen, Pedagog Örebro

Örebro kommuns nuvarande avtal med Studi löper mellan 1 november 2019 till 31 okt 2022 och gäller för alla kommunala 7-9-skolor samt följande gymnasieprogram: Introduktionsprogrammen, Riksgymnasiet för döva och hörselskadade och Riksgymnasiesärskolan för döva och hörselskadade. Avtalet omfattar också personal på enheten för flerspråkighet.

Har du frågor om Studi?

Kontaktperson, Örebro kommun: Jennypher Löfgren
Vid tekniska frågor, kontakta Studis support: support@studi.se

Senast uppdaterad: 17 februari 2020

Publicerad: 17 februari 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?