Gå till innehåll

Köpa material genom Örebro byggretur

Vi har två sorters material, återbrukat material och överskottsmaterial. Allt finns tillgängligt i butiken på Argongatan.

I butiken fungerar det som vilken butik som helst, du plockar själv och det finns personal som hjälper dig med information. Du betalar i kassan med kort eller Swish.

Återbrukat material

Det är demonterat material som oftast annars skulle ha blivit byggavfall men som nu kan få ett nytt liv, vilket är ett utmärkt sätt att bidra till att spara jordens resurser. Genom att förlänga livslängden på en produkt minskas behovet av nya råvaror som annars skulle ha behövts för att tillverka nya produkter.

Genom att återbruka bidrar man till en stor miljövinst både i form av minskat behov av värdefulla råmaterial, minskade koldioxidutsläpp (CO2) och minskad mängd byggavfall.

Företag får ett intyg på återbruket med vikter och CO2 angivet för sin hållbarhetsredovisning, självklart kan en privatperson också få ett intyg på begäran.

Överskottsmaterial

Vi kommer då och då få in material från renoveringar och nybyggnationer som är överskott, felbeställningar eller material som har vissa defekter och inte kan returneras.

Reklamationsrätt

När du köper återbruk får du räkna med att det finns brister som är normala. Sådana brister kan du inte kräva rättelse för. Dock kan du alltid få återlämna material av orsaker som att de inte fungerar, har fel mått och andra likande orsaker.

Du kan då byta till likande produkt med samma värde eller få ett bevis ett tillgodohavande till motsvarande belopp.

Har produkten ändrats, skadats eller saknar delar, bedöms det om du ändå kan få ersättning. Då utifrån att produkten kan återbrukas.

Inga garantier på varor

Varför inga garantier? Garantier är något som normalt lämnas av tillverkaren och inte av säljare, i detta fall är det begagnade produkter, däremot erbjuder vi alla en möjlighet att ångra sig.

Självklart blir varorna billigare än vid nyinköp, eftersom det erbjuds just begagnade varor i varierande skick, men alltid brukbart.

Priserna kommer att variera i förhållande till tillgång och hur mycket som Örebro byggretur förädlat produkten före den blir tillgänglig i butik.

Betalning sker i kassan vid hämtning. Antingen med kort eller med Swish.
Vi tar inte emot kontanter.

Företag kan faktureras. Man behöver första gången identifiera sig och göra alla företagsuppgifter tillgängliga för att öppna ett konto.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se