Zucchinifritters med myntayoghurt
Du behöver inte salta den här rätten. Halloumin har redan så mycket sälta i sig så det räcker.
![Flera biffar gjorda av zucchini och halloumiost med en klick myntayoghurt på varje, och skivade citroner som dekoration bredvid.](/images/18.dcc2e191864b7c27c9743/1676455239220/zucchinifritters%20med%20myntayoghurt%201200x675.jpg)
Zucchinifritters med myntayoghurt. Recept och bild: ReceptSkaparna
Tillagningstid cirka 35 min
4 portioner
Ingredienser
1 zucchini
1 halloumiost
1 gul lök
2 ägg
½ dl ströbröd
svartpeppar
olivolja att steka i
2 dl matyoghurt
1 kruka mynta
salt
1 citron
4 portioner bulgur
Gör såhär
1. Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet och lägg ner i ett durkslag över diskhon. Salta riktigt och låt zucchinin vattna av sig i 15 minuter. Skölj sedan noga av saltet och pressa bort så mycket vatten du kan.
2. Hacka myntan och blanda tillsammans med yoghurt. Smaka av med salt och ställ yoghurten i kylen fram till servering.
3. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
4. Riv halloumi och löken på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med zucchini, ägg, ströbröd och svartpeppar.
5. Hetta upp en stekpanna med riktigt med olivolja. Forma smeten till 6–8 biffar och stek i pannan på medelhög värme i ca 2 minuter på varje sida.
6. Servera tillsammans med bulgur, myntayoghurt och några klyftor citron.
Senast uppdaterad:
Tack för ditt svar!
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan för att förbättra webbplatsen! Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Tänk på att inte skicka in personuppgifter. Om du vill ha svar på en fråga kan du istället använda formuläret ”Lämna en synpunkt”.
Om du ändå skickar in personuppgifter via detta formulär hanteras uppgifterna av Kommunstyrelsen och kan eventuellt lämnas vidare till annan verksamhet inom Örebro kommun i syfte att förbättra vår service.
Här hittar du mer information om hur vi hanterar personuppgifter.
Tack för ditt svar!
Du har nu hjälpt oss att förbättra våra webbplatser.