Helgrillad blomkål med klyftpotatis
Den här rätten sköter sig själv i ugnen, perfekt för en aktiv vardag!
Tillagningstid cirka 90 min
4 portioner
Ingredienser
ca 600 g stort blomkålshuvud
100 g smör
salt
svartpeppar
50 g ost (gärna parmesanost)
800 g potatis
olivolja
flingsalt
timjan
150 g bladspenat
2 dl matyoghurt
½ tsk flytande honung
salt
en skvätt japansk soja
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 225°C. Börja med att tvätta eller skala potatisen. Dela den i klyftor och fördela på en bakplåtsklädd plåt. Ringla över rikligt med olivolja och strö flingsalt och timjan över. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter.
2. Ansa blomkålen och gnid in hela blomkålen med rikligt med smör. Salta och peppra den. Grädda blomkålen i ugnen i först 10 minuter på 200°C. Sänk sedan till 150°C och grädda i ca 30–40 minuter till.
3. Riv parmesan eller annan ost och fördela över blomkålshuvudet när de återstår cirka 10 minuter av gräddningen.
4. Blanda ihop yoghurten med honung, salt och soja.
5. Servera blomkålen tillsammans med klyftpotatisen, yoghurt och spenat.
Senast uppdaterad:
Tack för ditt svar!
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan för att förbättra webbplatsen! Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Tänk på att inte skicka in personuppgifter. Om du vill ha svar på en fråga kan du istället använda formuläret ”Lämna en synpunkt”.
Om du ändå skickar in personuppgifter via detta formulär hanteras uppgifterna av Kommunstyrelsen och kan eventuellt lämnas vidare till annan verksamhet inom Örebro kommun i syfte att förbättra vår service.
Här hittar du mer information om hur vi hanterar personuppgifter.
Tack för ditt svar!
Du har nu hjälpt oss att förbättra våra webbplatser.