Asiatisk Burgare
Den vegetariska burgaren blir allt mer populär. Här gör vi den med hirs, kvarg och fetaost – nyttigt och gott!
Tillagningstid cirka 45 min
4 portioner
Ingredienser
2 dl hirs
1 dl kvarg
1 ägg
1 dl ströbröd
1 liten gul lök
150 g fetaost
1½ tsk röd currypasta
saften av ½ lime
salt och svartpeppar
smör och/eller olja till stekning
½ dl olivolja
salt (gärna flingsalt)
en skvätt flytande honung
1 dl mynta, finhackad
4 hamburgerbröd
½ kruka sallad
2 tomater
1 rödlök
ev. klyftpotatis eller pommes frites
Gör såhär
1. Börja med dressingen genom att finhacka mynta och blanda tillsammans med olivolja, flingsalt och honung.
2. Koka hirsen enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
3. Blanda den kalla kokta hirsen med kvarg, ägg och ströbröd.
4. Skala och finhacka den gula löken, och tärna fetaosten. Blanda med den kokta hirsen, currypasta och limesaft. Rör till en jämn smet och smaka av med salt och peppar.
5. Forma till biffar som är ca 2 cm tjocka. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och stek biffarna i ca 4 minuter på varje sida, eller tills de fått fin färg.
6. Skriva tomater och rödlök fint. Bryt salladen och skölj noga. Lägg ihop burgaren med sallad i botten, sedan hirsbiffen, tomatskivor och rödlök. Toppa med myntadressing. Servera eventuellt med klyftpotatis eller pommes frites.
Senast uppdaterad:
Tack för ditt svar!
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan för att förbättra webbplatsen! Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Tänk på att inte skicka in personuppgifter. Om du vill ha svar på en fråga kan du istället använda formuläret ”Lämna en synpunkt”.
Om du ändå skickar in personuppgifter via detta formulär hanteras uppgifterna av Kommunstyrelsen och kan eventuellt lämnas vidare till annan verksamhet inom Örebro kommun i syfte att förbättra vår service.
Här hittar du mer information om hur vi hanterar personuppgifter.
Tack för ditt svar!
Du har nu hjälpt oss att förbättra våra webbplatser.