Vegetarisk lasagne
I denna lasagne ersätts béchamelsåsen med keso, vilket ger en fräsch och mycket god middag!
Tillagningstid cirka 45 min
4 portioner
Ingredienser
1 gul lök
200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
300 g fryst spenat
2 morötter
1 förpackning krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 pkt färska lasagneplattor
500 g keso
1 dl riven ost
olja, salt, peppar
oregano
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 225 C°.
2. Hacka lök, vitlök och svamp i småbitar och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet.
3. Fräs löken mjuk i en kastrull tillsammans med lite olja. Tillsätt den hackade svampen, vitlök och morötter och fräs i någon minut.
4. Tillsätt spenat, krossade tomater och grönsaksbuljong. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
5. Smörj en ugnssäker form och varva tomatsåsen med lasagneplattor och keso. Lägg ett lager tomatsås överst och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
Senast uppdaterad:
Tack för ditt svar!
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan för att förbättra webbplatsen! Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Tänk på att inte skicka in personuppgifter. Om du vill ha svar på en fråga kan du istället använda formuläret ”Lämna en synpunkt”.
Om du ändå skickar in personuppgifter via detta formulär hanteras uppgifterna av Kommunstyrelsen och kan eventuellt lämnas vidare till annan verksamhet inom Örebro kommun i syfte att förbättra vår service.
Här hittar du mer information om hur vi hanterar personuppgifter.
Tack för ditt svar!
Du har nu hjälpt oss att förbättra våra webbplatser.