Svampsoppa med rostade ostmackor
Svamp är perfekt att göra soppa på eftersom svampen har så mycket god smak i sig själv.
Tillagningstid cirka 30 min
4 portioner
Ingredienser
400 g champinjoner eller blandade svampar
1 stor gul lök
5 dl matlagningsgrädde
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar
smör att steka i
4 skivor gott vitt bröd
1 dl riven ost
ev. tryffelolja till servering
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj och grovhacka svampen. Skala och hacka den gula löken.
3. Hetta upp en kastrull med en stor klick smör. Fräs svampen och löken tills den mjuknat. Häll över vatten och grädde. Lägg i buljongtärningen och låt soppan sjuda i 10–15 minuter.
4. Strö riven ost över brödskivorna och rosta i ugnen i ca 5 minuter, eller tills osten fått lite
färg.
5. Tag av kastrullen från värmen och mixa soppan med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera soppan tillsammans med ostmackorna och droppa eventuellt lite tryffelolja över soppan.
Senast uppdaterad:
Tack för ditt svar!
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan för att förbättra webbplatsen! Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Tänk på att inte skicka in personuppgifter. Om du vill ha svar på en fråga kan du istället använda formuläret ”Lämna en synpunkt”.
Om du ändå skickar in personuppgifter via detta formulär hanteras uppgifterna av Kommunstyrelsen och kan eventuellt lämnas vidare till annan verksamhet inom Örebro kommun i syfte att förbättra vår service.
Här hittar du mer information om hur vi hanterar personuppgifter.
Tack för ditt svar!
Du har nu hjälpt oss att förbättra våra webbplatser.