Linsgryta med blomkål och cashewnötter

Toppa grytan med de salta cashewnötterna, det blir krispigt och gott!

Skål med linsgryta och cashewnötter uppepå, en liten skål med sesamfrön till vänster och en gaffel och en sked till höger.

Linsgryta med blomkål och cashewnötter. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid cirka 35 min
4 portioner

Ingredienser

2 msk tomatpuré
olja till stekning
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 tsk röd currypasta
300 g blomkål
2 dl röda linser
4 dl kokosmjölk
4–5 dl vatten
2 tsk japansk soja
salt
svartpeppar
200 g bladspenat
ev. färsk persilja till servering
1–2 dl cashewnötter
3 msk svarta sesamfrön
ris till servering

Gör såhär

1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

2. Hacka vitlök och lök fint.

3. Hetta upp en gryta eller kastrull med olja. Fräs tomatpuré och tillför sen currypasta, lök och vitlök. Låt det fräsa i någon minut.

4. Skölj de röda linserna noga och tillför i grytan. Häll på vatten och kokosmjölk. Låt koka i 10 minuter och tillför sedan hackad blomkål och japansk soja. Låt koka i 15 minuter till.

5. Rör i spenat precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

6 Servera linsgrytan med cashewnötter, sesamfrön, ris och eventuellt persilja.

Senast uppdaterad:

Publicerad: