Linsgryta med blomkål och cashewnötter
Toppa grytan med de salta cashewnötterna, det blir krispigt och gott!
Tillagningstid cirka 35 min
4 portioner
Ingredienser
2 msk tomatpuré
olja till stekning
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 tsk röd currypasta
300 g blomkål
2 dl röda linser
4 dl kokosmjölk
4–5 dl vatten
2 tsk japansk soja
salt
svartpeppar
200 g bladspenat
ev. färsk persilja till servering
1–2 dl cashewnötter
3 msk svarta sesamfrön
ris till servering
Gör såhär
1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
2. Hacka vitlök och lök fint.
3. Hetta upp en gryta eller kastrull med olja. Fräs tomatpuré och tillför sen currypasta, lök och vitlök. Låt det fräsa i någon minut.
4. Skölj de röda linserna noga och tillför i grytan. Häll på vatten och kokosmjölk. Låt koka i 10 minuter och tillför sedan hackad blomkål och japansk soja. Låt koka i 15 minuter till.
5. Rör i spenat precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
6 Servera linsgrytan med cashewnötter, sesamfrön, ris och eventuellt persilja.
Senast uppdaterad:
Tack för ditt svar!
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan för att förbättra webbplatsen! Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Tänk på att inte skicka in personuppgifter. Om du vill ha svar på en fråga kan du istället använda formuläret ”Lämna en synpunkt”.
Om du ändå skickar in personuppgifter via detta formulär hanteras uppgifterna av Kommunstyrelsen och kan eventuellt lämnas vidare till annan verksamhet inom Örebro kommun i syfte att förbättra vår service.
Här hittar du mer information om hur vi hanterar personuppgifter.
Tack för ditt svar!
Du har nu hjälpt oss att förbättra våra webbplatser.