Klassisk Dhal med stekt tortilla
Dhal är en indisk linsgryta som finns i massvis med olika varianter – allt ifrån väldigt enkel till lite mer exklusiv och avancerad.

Klassisk Dhal med stekt tortilla. Recept och bild: ReceptSkaparna
Tillagningstid cirka 40 min
4 portioner
Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2–3 krm chiliflakes
2 tsk garam masala
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 msk riven färsk ingefära
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
4 dl kokosmjölk
salt
svartpeppar
4 tortillabröd
olja till stekning
2 dl riven ost
Gör såhär
1. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Hetta upp en gryta eller kastrull med olja och fräs lök och vitlök i några minuter.
2. Rör ner curry samt alla kryddor och ingefära och fräs runt i någon minut. Häll i linserna och rör om ordentligt. Tillsätt sedan krossade tomater och kokosmjölk. Rör om och låt linsgrytan koka på medelvärme i 25 minuter.
3. Smaka av Dhalen med salt, peppar och curry.
4. Lägg ut två tortillabröd och fördela osten över. Lägg på de två andra tortillabröden och stek i en het panna med olja
5. Servera bröden tillsammans med Dhalen.
Senast uppdaterad:
Tack för ditt svar!
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan för att förbättra webbplatsen! Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Tänk på att inte skicka in personuppgifter. Om du vill ha svar på en fråga kan du istället använda formuläret ”Lämna en synpunkt”.
Om du ändå skickar in personuppgifter via detta formulär hanteras uppgifterna av Kommunstyrelsen och kan eventuellt lämnas vidare till annan verksamhet inom Örebro kommun i syfte att förbättra vår service.
Här hittar du mer information om hur vi hanterar personuppgifter.
Tack för ditt svar!
Du har nu hjälpt oss att förbättra våra webbplatser.