Stormskärs Maja

Roxy visar den finska filmen Stormskärs Maja som sommarbio. Filmen är baserad på Anni Blomqvists romansvit om livet på en isolerad ö i Ålands havsband på 1800-talet.

Janne och Maja i filmen Stormskärs Maja står kärleksfullt nära varandra.

Stormskärs Maja handlar om Maja och de utmaningar hon möter på en ö i yttersta havsbandet, och täcker in hennes liv från ung flicka till åldrande änka.

Den 17-åriga Maja gifter sig mot sin vilja med fiskaren Janne. Hennes liv på Stormskäret är fyllt av utmaningar och motgångar.

Som fiskarhustru måste hon klara sig ensam med att ta hand om familjen när Janne är till sjöss och borta under långa perioder, men Maja är en viljestark kvinna som inte räds att ta ansvar och klara sig i den karga skärgården.

Mellan Maja och Janne uppstår starka band och med tiden fördjupas deras kärlek till varandra. Janne stöttar sin hustru och Maja utvecklas till en självständig kvinna och feminist av sin tid.

Stormskärs Maja är en berättelse om en kvinnas vilja, styrka och kärlek.

I rollen som Maja syns Amanda Jansson, känd från tv-serien Tunna blå linjen.

Finland 2024
Drama
Regi: Tiina Lymi
Medverkande: Amanda Jansson, Linus Troedsson, Jonna Järnefelt, Tobias Zilliacus, Amanda Kilpeläinen Arvidsson, Desmond Eastwood, Tony Doyle
Språk: svenska, svensk text
Ålder: ej angivet
Längd: 2 tim 42 min

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

onsdag 24 juli

18:30

2

0 lediga platser

Köp biljett

fredag 02 augusti

18:30

1

131 lediga platser

Köp biljett

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

MovieTalk

Vissa filmer kan ha syntolkning och/eller uppläst text i appen MovieTalk. MovieTalk är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Obs! Ta med egna hörlurar.

Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar, se kalendariet. I kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Du kan göra biljettåterköp i kassan på biografen fram till 10 minuter innan filmstart. Ta med biljetterna så hjälper personalen dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra återköp via mejl, telefon eller sociala medier. Biografen öppnar 30 minuter innan filmstart, se öppettider i kalendariet.

Vill du göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad: