Gå till innehåll

Bio Roxy visar film för alla åldrar. Här hittar du filmer speciellt riktade till barn och unga.

Söndagar med Knattebio och Familjematiné

Knattebio och Familjematiné visar spännande, intressanta och inspirerande filmer för barn och unga. Knattebio är filmer på 20-45 minuter och passar barn cirka 2 till 6 år. Familjematiné är längre filmer som ibland kan ha åldersgränsen 7 år.

Programmet för Knattebio och Familjematiné ges ut tre gånger per år - våren, hösten och vintern. Läs mer om biografen, åldersgränser och tillgänglighet i avsnittet Inför biobesöket.

Lovbio

På sportlovet, påsklovet, höstlovet och ibland på jullovet visar vi "lovbio". Filmerna väljs ut för att passa olika åldersgrupper från 2 till cirka 20 år. Lovbio sker i samarbete med Lov Örebro.

Aktuella filmer

Just nu finns inga aktuella filmer att visa.

Salong 1

Filmer för barn och unga visas i Salong 1. En toalett/RWC med skötbord finns i anslutning till salongen och övriga toaletter finns i källarplan. Observera vid biljettbokning att de tre raderna längst bort från duken är på läktaren. Där finns ett räcke som kan skymma sikten för små barn.

Åldersgränser

Vissa filmer har åldersgräns eller en rekommenderad åldersgräns. Åldersgränserna är reglerade i lag och har som syfte att skydda barn från att se filmer som kan vara till skada för deras välbefinnande. En film med 7-årsgräns kan ses av barn under 7 år i sällskap med en vuxen. Tänk på att inte lämna barnet själv i salongen då spännande scener och höga ljud kan vara läskiga för ett litet barn.

Rekommenderad åldersgräns är en bedömning för den ålder som vi rekommenderar filmen för, eller som filmen speciellt riktar sig till.

Läs mer om åldersgränser på Mediemyndighetens webbplats.

Tillgänglighet

Salong 1 är den gamla vanliga i gatuplan. Runt hörnet på Slottsgatan finns en parkeringsplats för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i gatuplan i direkt anslutning till salongen. Hörslinga och talsyntes finns. Läktaren nås endast via trappor. Vid huvudentrén finns en ramp och automatisk dörröppnare.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

Bio Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar. Vid kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Kommande filmer

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Bio Roxy

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se