Gå till innehåll

Bio Roxy visar film för alla åldrar. Här hittar du filmer speciellt riktade till barn och unga.

Söndagar med Knattebio och Familjematiné

Knattebio passar barn från 2 år och Familjematiné passar nästan alla åldrar. Några filmer rekommenderas från 7 år och kan ha till exempel engelskt tal med svenska undertexter.

Sportlovsbio

Den 21 - 24 februari är du välkommen till Sportlovsbio på Roxy. Biljetterna kostar endast 20 kr per person och släpps veckan innan sportlovet. Läs mer om filmerna nedan.

Aktuella filmer

Recensera filmer och få ett Filmspanar-Kit

Se och recensera fem filmer och få ett roligt Filmspanar-Kit. Fråga efter ett Filmspanarhäfte i kassan på biografen.

Årets Filmspanare på Roxy

När du har sett och recenserat fem filmer kan du tävla om att bli årets Filmspanare på Roxy. Vi lottar ut biocheckar (värde 125 kr) vid två tillfällen per år - den 10 juni och 10 januari.

Filmspanarna är en barnfilmssatsning med syfte att få barn att se mer film på bio och skapa en riktigt bra bioupplevelse. Projektet är skapad av Riksföreningen Biograferna. 

Salong 1

Filmer för barn och unga visas i Salong 1. En toalett/RWC med skötbord finns i anslutning till salongen och övriga toaletter finns i källarplan. Observera vid biljettbokning att de tre raderna längst bort från duken är på läktaren. Där finns ett räcke som kan skymma sikten för små barn.

Åldersgränser

Vissa filmer har åldersgräns eller en rekommenderad åldersgräns. Åldersgränserna är reglerade i lag och har som syfte att skydda barn från att se filmer som kan vara till skada för deras välbefinnande. En film med 7-årsgräns kan ses av barn under 7 år i sällskap med en vuxen. Tänk på att inte lämna barnet själv i salongen då spännande scener och höga ljud kan vara läskiga för ett litet barn.

Rekommenderad åldersgräns är en bedömning för den ålder som vi rekommenderar filmen för, eller som filmen speciellt riktar sig till.

Läs mer om åldersgränser på Statens medieråds webbplats.

Tillgänglighet

Salong 1 är den gamla vanliga i gatuplan. Runt hörnet på Slottsgatan finns en parkeringsplats för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i gatuplan i direkt anslutning till salongen. Hörslinga och talsyntes finns. Läktaren nås endast via trappor. Vid huvudentrén finns en ramp och automatisk dörröppnare.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

Bio Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar. Vid kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Kommande filmer

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Kontakta Bio Roxy

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8-16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10-16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se