Meny

Om Roxy

Bio Roxy – ögonöppnaren. Vi vill vara en ögonöppnare. Vi vill att du ska få se de bästa filmerna med varierande historier ur olika perspektiv från alla delar av världen. Vi vill ge dig tillgång till nya bilder av verkligheten. Vi arbetar för att bredda och fördjupa bioduken och din upplevelse.

Bild på Bio Roxys entre

På Roxy kan du följa filmkonstens utveckling. Här kan du se de nya spännande regissörerna. Här kan du se de gamla strävsamma auteurerna. Här kan du se de nya dokumentärerna om världen vi lever i. Vi gör inte det här för att maximera publiktillströmning eller vinst. Vi gör det för att maximera filmkonsten. För att maximera filmutbudet i Örebro. Och för att vi älskar film. Och vi tror att du också gör det.

Roxy är en av Sveriges äldsta och snyggaste biografer. Bion fyllde 100 år 2013, och är still going strong. Glaslampetter från Orrefors, träpaneler, sammetsridå i rött och grönt är detaljer som bidrar till att lyfta ditt biografbesök. Vår moderna och strama salong 2 är helt inredd i gråskala, förutom den lila sammetsridån. Den är en av de intimaste biosalonger du sett. Du hamnar nära duken, och nära de andra biobesökarna. Den inbjuder till nya möten och samtal.

Roxy drivs av Örebro kommun, och är alltså din alldeles egen juvel till biograf. Därför lyssnar vi också på dina önskemål och synpunkter. Vi tar gärna emot dina förslag på filmer och arrangemang, och är alltid pigga på att samarbeta kring det som ligger oss varmast om hjärtat: Film.

Och om du gjort en egen film som du vill visa på en riktig biograf är det förstås till oss du kommer. Vi blir lika glada varje gång en ung filmare tar kontakt med oss för att visa sin film, och diskuterar mer än gärna olika former av samarbete kring din visning.

Senast uppdaterad: 15 februari 2019

Publicerad: 2 november 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se