Röd himmel

Roxy visar det tyska dramat Röd himmel av Christian Petzold som sommarbio, med Paula Beer i en av huvudrollerna.

Röd himmel, närbild på en man och en kvinna snett bakifrån, båda tittar nedåt så man inte ser deras ansikten.

De två vännerna Felix och Leon är på väg för att tillbringa några varma sommardagar i en stuga vid Östersjön, nära staden Ahrensoop.

När de efter en strapatsrik färd kommer fram inser de snart att de inte är ensamma i huset. Den mystiska Nadja har också fått hyra rum över sommaren. Hon bjuder i sin tur in älskaren Devid.

Allt är upplagt för komplikationer i husets olika kärleks- och vänskapskonstellationer. Snart utbryter en brand i de torrlagda skogarna som omger stugan. I takt med att elden kommer närmare blir stämningen mellan de fyra semesterfirarna också allt hetare.

En elegant komedi som bärs upp av fina och allt annat än inställsamma skådespelarprestationer. Välskriven dialog som svämmar över av insiktsfulla observationer kring den mänskliga naturen.

Tyskland 2023
Drama
Regi: Christian Petzold
Medverkande: Thomas Schubert, Paula Beer, Enno Trebs
Språk: tyska, svensk text
Ålder: 7 år
Längd: 1 tim 42 min

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

onsdag 24 juli

19:00

1

134 lediga platser

Köp biljett

fredag 26 juli

19:05

2

28 lediga platser

Köp biljett

onsdag 07 augusti

19:05

2

28 lediga platser

Köp biljett

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

MovieTalk

Vissa filmer kan ha syntolkning och/eller uppläst text i appen MovieTalk. MovieTalk är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Obs! Ta med egna hörlurar.

Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar, se kalendariet. I kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Du kan göra biljettåterköp i kassan på biografen fram till 10 minuter innan filmstart. Ta med biljetterna så hjälper personalen dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra återköp via mejl, telefon eller sociala medier. Biografen öppnar 30 minuter innan filmstart, se öppettider i kalendariet.

Vill du göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad: