Drömmen lever vidare

Roxy visar Drömmen lever vidare av Robert Guédiguian. Filmen är en hyllning till livet och ett inspirerande löfte om att det aldrig är för sent att hitta lyckan.

En grupp människor sitter på en stenig strand vid det blåa medelhavet.

Rosa bor i Marseilles arbetarområden. Hon är hjärtat och själen i hemmet och kvarteret. Sin enorma energi delar hon mellan storfamiljen, arbetet som sjuksköterska och sitt politiska engagemang.

I takt med att pensionen närmar sig börjar dock hennes ideal att vackla. Då träffar hon Henri och kärleken får henne att inse att det aldrig är för sent att uppfylla sina politiska, och personliga drömmar.

Robert Guédiguian återvänder till det Marseille han känner bäst och målar upp en varm historia med sedvanligt humanistiska färger.

Frankrike 2023
Drama, romantik
Regi: Robert Guédiguian
Medverkande: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Lola Naymark , Robinson Stévenin, Grégoire Leprince-Ringuet
Språk: franska, svensk text
Ålder: barntillåten
Längd: 1 tim 46 min

Filmen har premiär på Roxy 19 juli

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

fredag 02 augusti

19:00

2

30 lediga platser

Köp biljett

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

MovieTalk

Vissa filmer kan ha syntolkning och/eller uppläst text i appen MovieTalk. MovieTalk är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Obs! Ta med egna hörlurar.

Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar, se kalendariet. I kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Du kan göra biljettåterköp i kassan på biografen fram till 10 minuter innan filmstart. Ta med biljetterna så hjälper personalen dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra återköp via mejl, telefon eller sociala medier. Biografen öppnar 30 minuter innan filmstart, se öppettider i kalendariet.

Vill du göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad: