Stråk-Måns musikaliska resa

Möt Stråk-Måns och Sträng-Anna i en interaktiv, lustfylld, musikalisk föreställningsserie och lär dig massa saker om stråkinstrument genom musik, rytmik och sång. Bakom Stråk-Måns och Sträng-Anna döljer sig Örebro kulturskolas stråklärare.

Två leende kvinnor som spelar instrument.

Presentation

Stråk-Måns och Sträng-Anna kommer tillsammans med gäster till din skola för att resa genom tiden och musikens historia. Genom en interaktiv föreställning får eleverna under 3 veckor utforska hur stråkinstrumenten låter och vilken musik man kan spela på dessa instrument. Eleverna får även utforska rytmik, sång och enklare musikteori. Den fjärde veckan låter pedagogerna eleverna provspela instrumenten. Föreställningen vänder sig till årskurs 1 och 2 och är ett bra komplement till den ordinarie musikundervisningen på din skola. Bakom Stråk-Måns och Sträng-Anna döljer sig kulturskolans stråklärare.

Kopplat till läroplanen och musikämnet årskurs 1–3

“Stråk-Måns och Sträng-Anna” uppfyller flera delar av det centrala innehållet i ämnet musik för årskurs 1–3. Exempelvis “Musikens sammanhang och funktioner” och “Musikens verktyg”.

Hur går det till?

2–3 stråklärare från kulturskolan kommer till er klass en lektion i veckan under 4 veckor. Varje tillfälle är ca 40 minuter. Vid de tillfällen då eleverna får prova på instrument behöver Kulturskolan ha tillgång till fler lokaler för att kunna dela klassen i mindre grupper.

Vi planerar tillsammans

Lärarna från kulturskolan tar kontakt med respektive skola före periodens början för att tillsammans gå igenom tider, lokaler, personal och utrustning.

Förutsättningar

  • Anpassat för årskurs 1-2. 4 tillfällen. En klass i taget.
  • Musiksal eller liknande, med möjlighet att dela upp i mindre grupper.
  • Ordinarie lärare medverkar aktivt i verksamheten.
  • Vid eventuell sjukdom kan inte Kulturskolan garantera ersättare.

Anmälan

Anmälan är öppen året om, men du kommer få svar i maj/juni om er skola är aktuell för Stråk-Måns musikaliska resa nästa läsår.Vi har tagit del av och uppfyller de förutsättningar som gäller för aktiviteten * (obligatorisk)
Vi har tagit del av och uppfyller de förutsättningar som gäller för aktivitetenBeskriv hur många barn det går i klassen och om det något annat i förutsättningarna vi behöver veta.

Frågor?

Vid frågor kontakta Örebro kulturskola på telefon 019-21 10 00, eller skicka e-post till kulturskolan@orebro.se.

Senast uppdaterad:

Publicerad: