En smak av kulturskolan

Är du och din klass nyfiken på vad Örebro kulturskola kan erbjuda? Välkommen på en snabbvisit och träffa kulturskolan och smaka på några delar av dess utbud.

Presentation

Kulturskolan erbjuder ett rikt utbud för barn och unga både på fritiden och under skoltid. Nu har du som klass möjlighet att prova på några av de ämnen som kulturskolan erbjuder och samtidigt uppleva Kulturkvarterets fantastiska lokaler. Kombinera gärna ditt besök på Kulturskolan med ett besök på Konsthallen eller Stadsbiblioteket.

Upplägg

Aktiviteten sker på fredagar mellan 9.00-11.10.

Personal från Kulturkvarteret möter er i trappan i foajén på Kulturkvarteret och delar in klassen i fyra lika stora grupper. Två grupper börjar med att prova på bild under en timme medan den andra grupperna provar på steelpan och dans 30 minuter var. Efter en timme byter grupperna plats.

1. Dans

Ni får under 30 minuter dansa tillsammans med en av kulturskolans danspedagoger.

2. Bild

Eleverna får under en timme skapa varsitt konstverk som ni sedan får ta med er hem. Kanske kan det bli en utställning på skolan?

3. Musik - Steelpan

På musiken kommer klassen få prova på att spela på Oljefat, eller steelpan som det också heter. Steelpan är ett fantastiskt instrument där du snabbt får ett häftigt resultat och får spela tillsammans med dina klasskamrater.

Förutsättningar

  • Verksamheten är anpassad för årskurs 4-6.
  • En klass i taget (max 30 elever).
  • Ordinarie lärare är med och deltar aktivt.
  • Vid sjukdom kan Kulturskolan inte garantera att verksamheten blir av.

Anmälan

Anmälan är öppen året om. Om antalet platser tar slut får du svar under juni månad om din klass får plats.


Vi har tagit del av och uppfyller de förutsättningar som gäller för aktiviteten * (obligatorisk)
Vi har tagit del av och uppfyller de förutsättningar som gäller för aktivitetenBeskriv hur många klasser och hur många barn det går i varje klass och om det något annat i förutsättningarna vi behöver veta.

Frågor?

Vid frågor kontakta Örebro kulturskola på telefon 019-21 10 00, eller skicka e-post till kulturskolan@orebro.se.

Senast uppdaterad:

Publicerad: