Cirkuspiraten och matematiken

Cirkus och matematik? Jajamän! Hur många trianglar kan man hitta i en mänsklig pyramid? Hur räknar man med ett jongleringskast? Cirkuspiraten lär klassen hur.

Bilden föreställer barn som står på alla fyra på varandra och bildar en stor pyramid.

Presentation

Cirkuspiraten erbjuder en blandning mellan cirkus och matematik där eleverna får kunskap i att använda matematiken på annat sett än räkna på papper. Eleverna och lärarna får genom lekar, cirkus och övningar testa nya inlärningsmetoder. Tillsammans i grupper får de lösa olika matematiska uppgifter med kroppen och genom fysiska övningar öppna upp deras sinnen och tänka på ett helt nytt sett. Ge lärarna kunskap och se att man kan räkna och använda matematiken på ett nytt sett och få idéer att ta med till undervisningen i klassrummet. Innehållet på lektionen anpassas efter vad eleverna lär sig för tillfället.

Cirkuspiraten

är en cirkusgrupp från Tyresö som både uppträder och undervisar flitigt. Bland annat har gruppen arbetat med Clowner utan gränser vid flera tillfällen.

Fakta

E-post och bokningsförfrågan: info@cirkuspiraten.se

Telefon: 070 - 400 40 09

Webbplats: www.cirkuspiraten.se

Lokalkrav: Passar bäst i skolans gymnastiksal. Behöver tillgång till lokalen 30 minuter för passet. Max 30 elever/pass. Show = maxantal som får vistar i lokalen.

Kan komma till er: Ja.

Pris: Hör av er för offert efter era önskemål.

Senast uppdaterad:

Publicerad: