Cirkus Björnen

Örebros egna cirkus. Hos Cirkus Björnen är cirkus nästan bara glädje. Glädje och lite magi. Här får eleverna fritt testa sina förmågor i en miljö där fysik och fantasi lever sida vid sida.

Presentation

Vill ni ha mer cirkus och skoj på er skola? Vi kommer gärna till er för att dela med oss av cirkusens fantastiska värld på ett sätt som passar er bäst. Välj mellan

  • pedagogisk verksamhet
  • föreställning
  • mingel

Vi arbetar med barn varje dag och tror verkligen på varje individs rätt att känna sig lyckad och lycklig. Ett enkelt och roligt sätt att uppnå det är att utöva eller titta på cirkus där magi, rörelseglädje och kreativitet går hand i hand.

Cirkus är för alla: stora som små, med eller utan förkunskaper och med olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Alla kan lyckas utifrån sin egen nivå, och det uppmuntrar vi. Hos oss har alla en plats.

Cirkus Björnen jobbar med alla typer av lärande. Allt från små "prova-på" träffar, där syftet är rörelse och glädje, till större projekt med återkommande träffar. I de större projekten är målet någon slags framträdande, utifrån elevernas förutsättningar.

Syftet med den pedagogiska verksamheten är att stärka barns känsla att lyckas och uttrycka sig. Detta sker genom att använda kroppen i en miljö fri från tävlingselement, prestationskrav och machokultur. Här kan barnen fritt testa sina förmågor i en miljö där fysik och fantasi lever sida vid sida.

Utöver den pedagogiska verksamheten erbjuder Cirkus Björnen också föreställningar eller mingel (Clown, Eld eller Jonglering). Föreställningarna ”Önskepaketet”, ”Hur svårt kan det va!” och ”Klopp vill bli Cirkusartist” ligger nu uppe för bokning!

Björn Tegström driver Cirkus Björnen och har jobbat med Cirkus och undervisat i Cirkus i många år.

Fakta

E-post: info@cirkusbjornen.se

Telefonnummer: 0739-39 74 95

Max antal elever: Går att anpassa och beror på hur många cirkuspedagoger man bokar.

Längd: Varje grupp träffas i tre timmar fördelat på två tillfällen.

Lokalkrav: För den pedagogiska delen är en gymnastiksal bäst, annars stor tom golvyta. För att boka föreställning krävs en spelyta på 5*5 meter och 4 meter i takhöjd. Föreställningen gör sig bäst för max 60 i publikantal.

Kan komma till er: Ja.

Pris: Hör av er för offert.

Övrig information: Finns i Örebro.

Senast uppdaterad:

Publicerad: