Gå till innehåll

Här har vi samlat kartor över våningsplanen och en guide till var de olika verksamheterna håller till i byggnaden. Den nybyggda delen av Kulturkvarteret är ju 14 000 kvm och därmed inte helt lätt att hitta i vid första besöket. Du kan också se dig omkring genom virtuella rundturer.

Husets färgzoner

För att göra det lättare att hitta i byggnaden så har vi delat in huset i olika färgzoner. Du ser på skyltningen i huset vilken zon du befinner dig i.

Entréplan

På entréplan hittar du receptionen, Kulturbistron, Volymen, en hörna med dagstidningar samt bibliotekets barnavdelning och tidskriftavdelning. I anslutning till bibliotekets lokaler på entréplan ligger Bubblan och Fantasin.

Virtuell rundtur i entrén.

Virtuell rundtur av Volymen.

Våning 1

På våning 1 hittar du scenen Akustiken, Seriebiblioteket samt bibliotekets vuxenavdelning och ungdomsavdelning med tillhörande grupprum. På samma plan finns även ytan vi kallar Bokhyllan - där går det fint att äta medhavd matsäck.

Virtuell rundtur på våningsplan 1.

Virtuell rundtur på Bokhyllan.

Virtuell rundtur av Akustiken.

Våning 2

På våning 2 hittar du zon turkos med Kulturskolans undervisningrum och salar för dans och musik. Här ligger bl.a. Remixen. På våning 2 finns även grå zon med den administrativa delen för Kulturkvarterets personal och Kulturskolans kansli.

Våning 3

På våning 3 finns undervisningsrum och salar för musik, dans, teater, bild och form. Våningsplanet är indelat i tre färgzoner. Zon stålblå - med danssalarna Pulsen och Åttan, zon terrakotta - med Akten och zon ockra med våra bild- och formsalar.

Våning 4 - Limpan

Våningen högst upp i huset kallar vi Limpan (eftersom huskroppen har en avlång form och ligger lite på sniskan ovanpå de andra huskropparna). Här hittar du Blackboxen, Studion, Samklangen, Diagonalen och Ridån.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Kulturkvarteret

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se