Gå till innehåll
  • Start
  • / Det här är Funkismellon

Funkismellon är en melodifestival för personer med funktionsnedsättning. 2014 startade allt, sedan har Funkismellon vuxit från år till år. 2022 flyttar den in på Conventum.

Funkismellon är värme, kärlek och gemenskap. Allt toppas med fantastiska artister, musiker och dansare. Många otroliga vinnare har korats och 2021 års vinnare, Frida Gelin, fick även äran att uppträda på den stora Vinterfestivalen i Örebro med över 20 000 besökare.

Samarbete över gränserna

Funkismellon har ett nära samarbete med Karolinska gymnasiets musikesteter som kompar alla bidrag på scenen.

Ett samarbete förs även med Örebros kranskommuner där det i år kommer att finnas med deltagare både från Hallsberg, Lekeberg och Kopparberg.

Delaktighet präglar Funkismellon

Funkismellon är allas mello!

Vill man inte stå på scenen så har man möjlighet att utföra andra uppdrag. Flera dagliga verksamheter är med och jobbar med det förberedande arbetet. Andra uppdrag kan vara att utföra olika uppgifter som att hälsa välkommen, riva biljetter, filma showen, vara stage manager, finnas med i något nummer och vifta med en flagga, dansa eller vara publik och peppa fram alla artister. Och givetvis leds showen av tre fantastiska konferencierer med Philip Jurland (känd från ”Första dejten” på SVT) i spetsen.

Alla uppdrag är lika viktiga för vi är alla lika mycket värda!

Två män på scenen med mikrofoner.

Konferenciern Philip Jurland och jurymedlemmen Boris René på scenen under Funkismellon 2018.

Juryn består av kända musik- och kulturprofiler från Örebro

Under åren har även flera musikprofiler skickat personliga hälsningar till deltagarna. Carola, Danny, Sanna Nielsen, Boris René och Molly Sandén är några av dem.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Funkismellon

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se