Gå till innehåll

Här hittar du information om våra grupper och vad vi gör i de olika grupperna.

På orebro.se finns också mer information om de olika grupperna. Där kan du också hitta videor som visar hur det ser ut på de olika ställena du kan vara på.

Aktivitet och upplevelse

I aktivitets- och upplevelsegrupperna anpassar vi vardagen till dig och övriga i gruppen. Det innebär att inriktningarna kan variera beroende på intresse och förutsättningar. Här finns grupper både för dig som vill ha ett lugnare tempo och för dig som vill att det ska hända saker. Exempel på vad vi gör i de här grupperna just nu är:

  • Målar, pysslar och spelar teater.
  • Fokuserar på friskvård både inomhus och utomhus.
  • Skapa en strukturerad vardag med schema, rutiner och förutsägbarhet.
  • Bakar, lagar mat.
  • Umgås och är tillsammans.
  • Utflykter och promenader.

Café och kök

Gillar du att baka och laga mat? Vi har tre caféer och ett kök. Här jobbar vi bland annat med att servera, baka, laga mat, diska och städa. Caféerna tar emot och levererar beställningar. Caféerna anordnar också underhållning som musikcafé, karaoke och bingo. I köket lagar vi varje dag cirka 60 portioner mat. Till lunchen serverar vi även en salladsbuffé.

Företagsplats

Här arbetar du på ett privat företag eller i offentlig verksamhet, till exempel på café, butik eller i en förening. Utifrån din kompetens och intresse försöker vi hitta en arbetsplats som behöver hjälp med passande arbetsuppgifter. Vi samarbetar idag med ett 60-tal arbetsplatser i olika branscher.

Djur och natur

Daglig verksamhet i utkanten av Örebro med närhet till skogen och stora ytor i trädgård för arbete ute. Fastigheternas inomhusyta är begränsade så alla deltagare behöver kunna samsas om utrymmen inomhus. Detta är en daglig verksamhet som passar dig som vill ha sysselsättning både ute och inne.

Estetisk verksamhet

Tycker du om att sjunga, dansa och måla? I många grupper på Daglig verksamhet i Örebro kommun erbjuder vi inslag av musik och andra estetiska aktiviteter. En av våra grupper, Haga daglig verksamhet, har estetisk inriktning som sin huvudinriktning. Här arbetar vi mycket med bland annat sång, musik, dans, bild och andra skapande aktiviteter.

Företagsgrupp

Företagsgrupp är en gruppverksamhet med handledare integrerad på en arbetsplats. Vi erbjuder några grupper inom Daglig verksamhet som utgår och jobbar på företag eller andra verksamheter inom Örebro kommun. Här jobbar deltagare och handledare tillsammans med att utföra arbetsuppgifter som företaget eller verksamheten önskar.

Hantverk och skapande

Här skapar vi med händer och fantasi. Vi stickar, virkar, syr, väver, gör screentryck (trycker text) på servetter, målar, ritar och gör smycken och keramik. Grupperna har sammanlagt tre butiker där de egna produkterna säljs. Det innebär att man också arbetar i butiken och tar betalt av kunder.

IT och media

Vi har tre data- och mediagrupper som sysslar med fotografering, bildhantering, radio, film, musik i datorn och design av t.ex. skyltar och visitkort. I samarbete med närradion görs regelbundet radioprogram. Inom verksamheten görs två egna tidningar, DV-runt och Fakta@Nöjesbladet. Några arbetar med att överföra diabilder, negativ, ljudkassetter och VHS band till CD och DVD. Under våren 2023 görs en provperiod där deltagare får möjligheten att prova på olika digitala program genom I-Pads och PC datorer.

Produktionsinriktad verksamhet

Välkommen att jobba i någon av våra produktions-inriktade grupper. I dessa grupper samarbetar vi med olika företag i Örebro som ger oss uppgifter att utföra åt dem. Det kan vara förpacknings-, monterings-, sorterings- eller etiketteringsarbete. Det mesta av arbetet utför vi i våra egna lokaler. Vissa grupper utför även arbete på plats hos vissa företag som exempelvis att städa biltvättar utomhus eller hjälper till med olika saker inomhus.

Service och transport

Transporter utförs både i verksamheten och åt andra kunder. Vi jobbar åt olika fastighetsägare med bland annat gräsklippning och städuppdrag. Vi driver även ett hunddagis i Marieberg samt erbjuder tjänster som vedhuggning och försäljning, cykeluthyrning m.m.

Stöd och struktur

I de grupper som ingår under stöd och struktur arbetar vi utifrån en tydlig struktur med stort fokus på individanpassning och social utveckling. Handledarna jobbar för att ge det stöd du som deltagare behöver för att tillgodogöra dig de aktiviteter och innehåll vi erbjuder och för att du ska få en meningsfull dag hos oss på daglig verksamhet

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se