Meny
  • Start
  • / Konsthallens vänner

Konsthallens vänner

 

Låt Konsthallens vänner bli dina vänner.

Konsthallens vänner önskar dig välkommen till givande konstupplevelser. Vi är en ideell och fristående förening som stödjer Örebro konsthalls verksamhet och vill främja konstintresset genom stimulerande programverksamhet och nå ut till nya konstpublikgrupper.

Som medlem i Konsthallens vänner får du inte bara vänskap tillbaka. Du får också inbjudningar till en rad olika aktiviteter, speciella erbjudanden och andra förmåner.

Vi vill gärna ha dina synpunkter på vår verksamhet, och om du är intresserad av att veta mer om oss, är du välkommen att kontakta någon i vår styrelse.

Nyheter och aktiviteter

Föreningen växer och vi har passerat 100 medlemmar. Varmt välkommen som medlem du också och låt Konsthallens Vänner bli dina vänner! Du blir medlem i föreningen genom att betala in medlemsavgiften 250 kr för 2019 till vårt Plus Giro-konto nr 25 62 00-7. Vi vill ha din betalning före 31 januari. När du betalat medlemsavgiften finns ditt medlemskort att hämta på konsthallen.

 

Presentation av några av vårens aktiviteter


Studiecirkel om skulpturerna i Stadsparken.

7, 14 och 21 maj kl. 17.30 Följ med på tidsresa i Örebro genom konsten i Stadsparken.

Varför hamnade Hjalmar Bergman här, hur tänker vi kring Jeremias i Tröstlösa? Och när blev Resonans en av Sveriges främsta skulpturer dåtidens mest omdebatterade och hatade konst? I promenadcirkeln får vi veta varför det blev som det blev i vår stad. Föreningen Konsthallens vänner följer upp Fredric Skargrens föreläsning 25/4 kl 18.30 på Konsthallen med tre guidade tillfällen i form av studiecirkel i Stadsparken. Med Fredric som kunskapskälla tas vi på en tidsresa där vi pratar om några verk per tillfälle. Följ med och bidra med dina egna tankar och frågor. Kostnad för medlem i Konsthallens Vänner 150 kr. För ickemedlem 250 kr. 7 maj kl 17.30, 14 maj kl 17.30 och 22 maj kl 17.30. Samling Stadsträdgårdens entré hörnet Floragatan och Kanalvägen.

Anmälan till Sensus https://www.sensus.se/tidsresa-i-var-stadspark Obs. Begränsat antal och först till kvarn gäller. Vid dåligt väder eller andra tillstötande problem kommer vi att skjuta på cirkeltillfället. Ändring av tid och plats meddelas då av Sensus. Men annars var beredd med paraplyer och yllekalsonger eller solglasögon och shorts.


26 maj

Finissage - avslutning av utställningen med Örebro Konstskola. Söndag 26 maj kl 14-16. Konstskolans rektor medverkar och talar kring utställningen och kring skolan. Kaffe med hembakat fikabröd serveras.

8 juni

Start av Open Art och för Konsthallens sommarutställning. 12 – 17 sker invigning på Järntorget, 14-17 på övriga platser.

Information om volontärskap i Open ART

Open Art har behov av volontärer. Flera olika typer av volontärer kommer att behövas. Inför färdigställande av utställningen 20 maj – 5 juni behöver man hjälp med förberedelserna t ex att packa upp konstverk och att assistera konstnärer. Utställningsvärdar behövs främst under två perioder då sommararbetare inte kommer att finnas på plats, 8-16 juni och 19 augusti – 1 september. Uppgifterna innebär t ex att vakta, möta besökare, ge info och dela ut kartor. Intresse för att vara volontär anmäls snarast möjligt till openart@orebro.se Det gäller att specificera vilken roll du vill ha och vilka datum du kan finnas till förfogande. Mer information finns på Open Arts hemsida www.openart.se och på deras Facebook.

12 juni

kl 17.00 – visning av Open Art 2019. Samling vid vita huset vid Kanslibron Olaigatan 20 kl 17.00. Visningen bekostas av distriktet Sveriges Konstföreningar. Anmälan med namn, telefon och förening görs till lenaryo@gmail.com senast 7 juni.

16 juni

Söndag 16 juni besöker vi Karin Ward som bor och har ateljé i Gottsätter, 14 km norr om Örebro. Karin Ward är skulptör och arbetar i metall (mycket koppar), trä, sten och glas. Hon har gjort många offentliga konstverk bl.a. till biblioteket i Alexandria, stora skulpturer till kyrkor och annan offentlig miljö. Hon arbetar även med mindre skulpturer och 16 junismycken.

Vi träffas på Hamnplan för samåkning kl. 14.00. Anmälan senast 12 juni till birgitta.nordlow@orebro.se, Sms 079-3348781. Anmäl om du åker direkt, har bil och om du kan ta någon/några medresenärer eller vill samåka. Besöket kostar 50 kr inklusive fika och du betalar 7:-/mil till chauffören om du samåker. På plats hos Karin serveras kaffe/the och kaffebröd. Kostnad för besöket inklusive fika är 50 kr. Deltagarantalet är begränsat. Först till kvarn gäller.


En ny studiecirkel startar till hösten

Arkitektur under tre perioder i Örebros historia. Cirkelledare blir Pär Bäckman.

23 september

1. Det medeltida Örebro runt slottet - 23 september kl 15.00

25 september

2. 1854 efter den stora branden - 25 september kl 15.

15 oktober

3. Örebro efter 1945 med bl a den brutala modernismen - 15 oktober kl 15.00

Vi återkommer med tider och information för de olika aktiviteterna efterhand och kompletterar med ytterligare aktiviteter.Styrelse

Styrelse för konsthallens vänner i Örebro 2019


Birgitta Nordlöw

Ordförande
birgitta.nordlow@orebro.se
tel. 079-33 48 781


Lena Ryö

Kontaktperson, inköpsansvarig
lenaryo@gmail.com tel. 070-607 01 52


 Gunilla Edlund

Sekreterare
gunilla.edlund@comhem.se
tel. 0736-87 08 78


Helena Viklund

Kassör
helena.viklund@telia.com tel. 070-557 44 43


Synnöve Mollberg Andersson

Medlemsansvarig
synnove.mollberg.andersson@telia.com tel. 070-343 79 56


Lena Israelsson

Inköpsansvarig
lb.israelsson@tele2.se tel. 076-763 19 47


Malin Jansson

Sociala medier
malinjohannajansson@gmail.com tel. 070-46 99 348


Konsthallens Vänner
c/o Örebro konsthall
Olaigatan 17 B
703 61 Örebro


E-post: orebro@konsthallensvanner.onmicrosoft.com


Vi vill gärna ha dina synpunkter på vår verksamhet. Du är välkommen att kontakta någon i vår styrelse.

Bli medlem

Ett medlemskap i Konstföreningen Konsthallens vänner gäller för ett år i taget. Du blir medlem genom att betala avgiften till föreningens plusgiro 25 62 00-7. Ange namn, adress och e-post på inbetalningen.
Ordinarie medlem 250 kr Gäller för familj
Stödmedlem 100 kr Vinstchanser och rabatter gäller ej stödmedlem
Företagsmedlem 1 000 kr Tre vinstchanser i stora konstlotteriet och samtlig personal har möjlighet att delta i föreningens aktiviteter.


Örebro konstskolas elever är automatiskt medlemmar under studietiden. I studentmedlemskapet ingår ej vinstchanser i årslotteriet, men väl rabatterna och aktivitetsförmåner.


Medlemsförmåner

Som ordinarie medlem har du vinstchans i det årliga konstlotteriet som äger rum i anslutning till årsmötet då ett antal konstverk lottas ut.

Du får 10% rabatt vid konstinköp i Konsthallen och fritt inträde till Angelägna samtal på Konsthallen. Du inbjuds till alla föreningens olika aktiviteter såsom vernissager, konstvandringar, guidningar föreläsningar, utflykter och ateljébesök samt resor.


2019-års rabatter för ordinarie medlemmar mot uppvisande av medlemskort som kan hämtas i föreningspärmen på Konsthallen en kort tid efter betalningen av avgiften på 250 kronor.
15% rabatt på inramningar hos Teijlers glas
15% rabatt på hela sortimentet på Bergslagens Bok
15% rabatt på hela sortimentet hos Bergslagsauktioner
15% rabatt på hela sortimentet hos Magnussons Färg
10% rabatt på på hela sortimentet på Inda Möbel och Interiör
10% rabatt på hela sortimentet hos Holmquist Optik Synsams båda affärer
10% rabatt på hela sortimentet hos Grön Miljö
10% rabatt vid köp av konst i Konsthallen
10% rabatt på ordinarie pris hos Ahléns Ur, ej på reparation el batteribyte
10% rabatt på sortimentet hos Inolea, Skinn & textil
10% rabatt på köp över 500kr hos Outdoor, ej på vapen, ammo och optik
10% rabatt på eget sortiment samt på kurser hos ZilverZmen, Wadköping
10% rabatt på sortimentet hos Batterilagret, Järnvägsgatan 13
Slutligen rabatt på Bio Roxys konstfilmer mot att man vid köp av biljett meddelar sig vara medlem i Sveriges Konstföreningar. Medlemskapet ingår i medlemskapet för föreningen Konsthallens vänner i Örebro.


Du inbjuds givetvis till föreningens olika aktiviteter och du deltar utan kostnad på de angelägna samtal som ordnas på Örebro konsthall.


Varmt välkommen som medlem i föreningen.

Konsthallens Vänner
c/o Örebro konsthall
Olaigatan 17 B
703 61 Örebro
orebrokonsthallensvanner@gmail.com

Senast uppdaterad: 23 maj 2019

Publicerad: 31 januari 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se