Meny
  • Start
  • / Konsthallens vänner

Konsthallens vänner

Låt Konsthallens vänner bli dina vänner.

Konsthallens vänner önskar dig välkommen till givande konstupplevelser. Vi är en ideell och fristående förening som stödjer Örebro konsthalls verksamhet och vill främja konstintresset genom stimulerande programverksamhet och nå ut till nya konstpublikgrupper.

Som medlem i Konsthallens vänner får du inte bara vänskap tillbaka. Du får också inbjudningar till en rad olika aktiviteter, speciella erbjudanden och andra förmåner.

Vi vill gärna ha dina synpunkter på vår verksamhet, och om du är intresserad av att veta mer om oss, är du välkommen att kontakta någon i vår styrelse.

Nyheter och aktiviteter

Presentation av  höstens aktiviteter 2018

24 augusti kl. 17.00 Stadsvandring med konsten i fokus           

Start på Konsthallen i källaren med en introduktion om konsten i kommunens gömmor. Intendent Johan Norling berättar också hur processen går till vad gäller offentlig utsmyckning. Sedan går vi ut och tittar och lär oss lite mer. Vi avslutar senast 18.30.
Anmälan senast 22.8 till Lena Ryö på mejl lenaryo@gmail.com
Meddela om du ej kan gå i trappan i Konsthallen.

Studiecirkel om "Konst i det offentliga rummet"

Stadsvandringen 24 augusti utgör första träffen i Cirkeln "Konst i det offentliga rummet". Under cirkeln kommer vi att besöka spännande platser i Örebro, troligen Markbacken och Vivallakullen. Platser där det har skett och kommer att ske fler upplyftande händelser i offentlig konst-sammanhang. Personal från konsthallen medverkar.  Mer information kring Cirkeln kommer inom kort.

9 september Vernissage på Örebro konsthall kl.13.00

Sinkadus en samlingsutställning med 7 unga konstnärer verksamma i Örebro.

13 september After Art.

Efter konsthallens öppna visning av utställningen Sinkadus fortsätter kvällen för de som vill följa med oss ut "på lokal". Vi går tillsammans till en närliggande restaurang för att fortsätta kvällen med trevligt umgänge

30 september Varmt välkommen på heldagsresa till Vaxholm söndag 30 september tillsammans med Galleri Örstas konstförening.

Vi åker till Vaxholm och besöker Villa Akleja, en gång hem för konstnären J.A.G Acke.  Konstexperten Claes Moser föreläser och berättar.
Bussen avgår från Hamnplan i Örebro kl 8.00

Vi får förfriskningar efter vägen och startar med fika vid ankomsten till Villa Akleja.
Konstexperten Claes Moser föreläser och berättar. Tillfälle ges till rundvandring i Villa Akleja bland konstverken.

Lättare lunch med laxröra på Villa Akleja. Meddela ev. allergi eller speciella kostönskemål i samband med anmälan.
Under hemresan stannar vi för ett besök på Skultuna mässningsgjuteri. 
Åter i Örebro ca 18.00

Kostnad: Resa inkl. fika, lunch, föreläsning och visning, 700 kr. 
Du anmäler dig senast 15 september genom att sätta in 700 kr/person på Konsthallens vänners Plus Giro konto nr 25 62 00-7.  Ange namn och plats för påstigning för deltagare på inbetalningen.   Anmälan är bindande. (Det går alternativt att kliva på bussen i Kumla) Kontaktpersoner för resan är Birgitta Nordlöw, e-post birgitta.nordlow@orebro.se  tfn: 070-20 62 880 och Synnöve Mollberg Andersson, e-post synnove.mollberg.andersson@telia.com tfn: 070-34 37 956.
Varmt välkommen på en spännande resa!

10 oktober Angelägna samtal med temat Hållbara människor i ett ohållbart samhälle?

Psykisk ohälsa breder ut sig i vårt samhälle. Symptom som stress, sömnsvårigheter, utmattning och ångest gör vardagen svårhanterlig för allt fler. Vad gör effektivitetshets och mätbarhetsfokus med oss? Och var finns utrymmet att prata om existentiella frågor? Är det egentligen människan eller samhället som är sjukt?

Möt Jonna Bornemark, författare till "Det omätbaras renässans: En uppgörelse med pedanternas världsherravälde", filosof och forskare på Södertörns högskola, i ett samtal med Ann Lagerström, existentiell coach, författare och tidigare chef för Idag-sidan på Svenska Dagbladet.  Konsthallens vänner och medlemmar i S:t Lukas går in gratis.

24 oktober Ateljébesök hos Anna och Torsten Molander, Björka Glanshammr

Vi besöker Anna och Torsten Molander i deras hem och ateljéer onsdagen den 24 oktober. Vi samåker från Hamnplan kl 17.00. Ange om du har bil och hur många passagerare du kan ta med. Passagerare betalar 7 kr/mil. Vi får cider och chips för 20:- . Anmäl senast torsdagen den 18 oktober till: Lena Israelsson, lb.israelsson@tele2.se

10 november Vernissage på Konsthallen på utställning med Eva Hild

15 november kl. 18.00 Guidad visning på Biologiska museet på Karolinska Gymnasiet. 

Vi träffas utanför byggnaden kallad Sibirien som ligger längst in på skolgården då man går in på den från Olaigatan.  Museet är unikt! Det invigdes 1864 och visar hur dåtidens skolmuseer var uppbyggda. Där är en unik lokal innehållande ett stort antal däggdjur, fåglar, flertalet musslor och snäckor samt insekter.  Vår ciceron är Lars Johansson, ornitolog och välkänd för Örebroarna som fågelguide vid Oset. Besöket kostar 40 kr/pers. Anmälan om deltagande till: birgitta.nordlow@orebro.se

21 november Angelägna samtal med temat Medvetandets former.

Möt Eva Hild, konstnär och Pekka Mellergård, teolog/neurolog i ett samtal. Konsthallens vänner och medlemmar i S:t Lukas går in gratis.

11 december Konsthallens vänners årsmöte på Örebro Konsthall.

Kvällen inleds för de som så önskar med en dansföreställning av Kävestas danselever klockan 17.00–17.30. Vi visar konsten som ska lottas ut under kvällen från 17.30–18.30. Kaffe, glögg, bulle och pepparkakor serveras under tiden för de som så önskar till en kostnad av 20 kronor. Årsmötesförhandlingarna börjar kl. 18.30.

30 december Finissage - avslutning av utställningen med Eva Hild.

Kaffe med hembakat fikabröd serveras för en kostnad av 20 kr.

Konstbio på Bio Roxy visas även i höst.

Start sker 17 september med Caravaggio. Ytterligare filmer visas under hösten. Information finns på Bio Roxys hemsida. Konsthallens vänner har rabatt. Meddela ditt medlemskap i kassan.

Vi kompletterar efterhand med ytterligare aktiviteter och med mer information kring varje aktivitet. 

Så här såg programmet ut våren 2018 .

9 maj. Vernissage på Konsthallen på utställning med Örebro Konstskola

29 maj. Besök på Elgerigården med start kl.18.

Vi samlas utanför Elgerigården, Ågatan 2 Örebro, kl. 18.00 för guidat besök i gården. Vi serveras kaffe/te, gifflar med ost och skinka samt någon lite finare kaka, allt hembakat. Detta förtär vi i matsalen där vi får ta del om Örebros historia samt om Elgérigården och om Daniel Julius Elgérus som bodde på gården under nästan 60 år och som betytt mycket för Örebros utveckling under senare delen av 1800-talet.

Därefter förflyttar vi oss ner i gårdens bibliotek där vi får höra om Hjalmar Bergman och Jeremias i Tröstlösa, två Örebroförfattare som har nära anknytning till Elgérigården. Besöket kostar 100:- per person och deltagarna får gå i trappor. Avgiften betalas på plats. Anmälan senast den 24 maj till: synnove.mollberg.andersson@telia.com alternativt telefon 070-34 37 956.

3 juni. Finissage - avslutning av utställningen med Örebro Konstskola.

Konstskolans rektor Peter Ekström visar utställningen och berättar om konstskolan. Kaffe med hembakat fikabröd serveras.

16 juni. Vernissage för Konsthallens sommarutställning med Bigert & Bergström.

Vi återkommer med tider och ytterligare information inför de olika aktiviteterna och kompletterar med ytterligare aktiviteter efterhand.

Styrelse

Birgitta Nordlöw

Ordförande
birgitta.nordlow@outlook.com
tel. 070-206 28 80

Lena Ryö,

Kontaktperson, inköpsansvarig
lenaryo@gmail.com
tel. 070-607 01 52

Gunilla Edlund

Sekreterare
gunilla.edlund@comhem.se
tel. 0736-87 08 78

Helena Viklund

Kassör
helena.viklund@telia.com
tel. 070-557 44 43

Synnöve Andersson-Mollberg

Medlemsansvarig
synnove.mollberg.andersson@telia.com
tel. 070-343 79 56

Malin Jansson

Sociala medier
malinjohannajansson@gmail.com
tel. 070-46 99 348

Lena Israelsson

Inköpsansvarig
lb.israelsson@tele2.se
tel. 076-763 19 47

Konsthallens Vänner
c/o Örebro konsthall
Olaigatan 17 B
703 61 Örebro
orebrokonsthallensvanner@gmail.com

Vi vill gärna ha dina synpunkter på vår verksamhet. Du är välkommen att kontakta någon i vår styrelse.

Bli medlem

Ett medlemskap i Konstföreningen Konsthallens vänner gäller för ett år i taget. Du blir medlem genom att betala avgiften till föreningens plusgiro 25 62 00-7. Ange namn, adress och e-post på inbetalningen.

Ordinarie medlem 250 kr Gäller för familj

Heltidsstuderande 100 kr Ange CSN-nummer

Stödmedlem 100 kr Vinstchanser och rabatter gäller ej stödmedlem

Företagsmedlem 1000 kr Tre vinstchanser i stora konstlotteriet

Medlemsförmåner

Som ordinarie medlem har du vinstchans i det årliga konstlotteriet som äger rum i anslutning till årsmötet då ett antal konstverk lottas ut.

Du får 10% rabatt vid konstinköp i Konsthallen och fritt inträde till Angelägna samtal på Konsthallen.

Du inbjuds till alla föreningens olika aktiviteter.

Rabatterna gäller för ordinarie medlem vid uppvisande av medlemskort. Medlemskortet finns att hämta på Örebro Konsthall så snart du betalat din medlemsavgift.

Rabatter för ordinarie medlem mot uppvisande av medlemskort

15% rabatt på inramningar hos Teijlers glas. 15% rabatt på hela sortimentet på Bergslagens Bok. 15% rabatt på hela sortimentet hos Bergslagsauktioner. 15% rabatt på hela sortimentet hos Magnussons Färg. 10% rabatt på på hela sortimentet på Inda Möbel och Interiör. 10% rabatt på hela sortimentet hos Synsams båda affärer. 10% rabatt på hela sortimentet hos Grön Miljö. 10% rabatt vid köp av konst i Konsthallen. 10% rabatt på ordinarie pris hos Ahléns Ur, ej på reparation el batteribyte. 10% rabatt på sortimentet hos Tre rum och kök. 10% rabatt på köp över 500kr hos Outdoor, ej på vapen, ammo och optik. 10% rabatt på eget sortiment samt på kurser hos ZilverZmen, Wadköping.

Varmt välkommen som medlem i föreningen.

Konsthallens Vänner
c/o Örebro konsthall
Olaigatan 17 B
703 61 Örebro
orebrokonsthallensvanner@gmail.com

Senast uppdaterad: 15 november 2018

Publicerad: 31 januari 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se