Meny

Kommande utställningar

Läs mer om våra kommande utställningar hösten 2017.

Helene Billgren och Stefan Uhlinder. 23 september–5 november

Helene Billgren och Stefan Uhlinder

Utställningen pågår 23 september–5 november.

Målning med tapetbakgrund

BU höst 2017 är Stefan Uhlinders och Helene Billgrens 7:e utställning ihop. De debuterade 1985 på Galleri Rotor, Valands Konsthögskolas elevgalleri med utställningen BU. Då var det nästan enbart måleri som visades. I utställningen BU höst 2017 finns tydliga element kvar sen debuten men måleriet har fått sällskap av uttryck i andra material så som tapeter, tygtryck och diverse objekt i bl a bast och vax. En eller två gemensamt kreerad tapet kommer också att kunna beskådas!

Helene Billgren är född 1952 i Norrköping. Hon studerade vid Valand Konsthögskola i Göteborg. Billgren har ställt ut på museer och gallerier runt om i Sverige och har bl.a gjort offentlig utsmyckning på Karlstads Universitet och en ridå på Folkets Hus Hammarkullen. Hon har haft separatutställningar på Färgfabriken i Stockholm och Borås Museum.

Stefan Uhlinder är född 1953 i Stockholm. Han Studerade 1982-87 vid Valands
Konsthögskola i Göteborg och Hochschule der Kunste, Berlin 1986. Uhlinder gick en
fortbildning vid Konstfack åren 2006-07 och 2009, i mönsterrapportering och textil samt screentryck. De senaste årens separatutställningar har ställts ut i bland annat Göteborg, Stockholm och Östersund. Representerad i Västra Götalands region Statens Konstråd och Stockholm Konst. År 2014 blev hans verk utsett till årets offentliga verk för Stockholm Konst 2014, tillsammans med konstnären Astrid Göransson.

Is this the time for art? 11 november–30 december

Is this the time for art?

Utställningen pågår 11 november–30 december.

Stort fotografi på rödmålad mun.

Museet för glömska har skapat en utställning som sätter ljuset på Europas gränspolitik och samtidigt reser frågor om konstens makt och maktlöshet. Samtida konst om migration ställer oss inför frågan hur en kan representera de politiskt orepresenterade och ställa ut och gestalta en mänskligt skapad humanitär kris, som Europas gränspolitik. Är det överhuvudtaget tid för konst?

Konstnärerna som deltar lyfter fram olika aspekter av migrationens landskap - döden i Medelhavet såväl som den rasistiska politikens spridning. Tillsammans reser deras verk frågan om inte de omstridda, hårt bevakade och svårpasserade gränser som nu står i fokus i Europeisk politik egentligen går rakt igenom och upprätthåller de politiska gemenskaper och kulturella självbilder vi lever med.

Konstnärer: Klitsa Antoniou, Kimbal Quist Bumstead, Nuría Güell, Oscar Lara, Daniela Ortiz, Xose Quiroga, Kristina Müntzing, Dror Feiler, Gunilla Sköld Feiler, Runo Lagomarsino, Behnam Sadiqi.

Curator: Erik Berggren

Museet för glömska är en nomadisk plattform som drivs av Erik Berggren och Kosta Economou, med hjälp av ett kollektiv av konstnärer och kulturarbetare. Museet skapar konstutställningar och rum för kritisk reflektion i och utanför Sverige. Ett grundackord i deras projekt är konstruktionen av minnen och produktionen av glömska i samhället. Sedan starten 2007 har de skapat utställningar om mediabevakningen av krig, vår hat-kärlek till USA, arabiska karikatyrteckningar, om det politiska i konsten och om guld - populärkulturella fantasier såväl som högst reella samtida och historiska gruvprojekt.

www.museetforglomska.se

Senast uppdaterad: 12 september 2017

Publicerad: 17 augusti 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se