Du som arbetar inom förskola och skola kan få olika typer av stöd och fortbildning från bl.a. Örebro kommun. Stödet ges oavsett om du arbetar i kommunal eller privat regi. Här finns också hjälpmedel och tips för dig som jobbar i förskola och skola.
Pedagog Örebro, som du besöker just nu, är en mötesplats på webben som syftar till att stödja pedagogers och skolledares professionella utveckling.
Vår julkalender 2018 tipsade om ett digitalt hjälpmedel varje dag. Sammanställningen hittar du här!
Filmtävling under vårterminen 2019 för åk 7-9 och undervisningsmaterial. Materialet passar för ämnesövergripande arbete och kan kopplas till Biologi, Geografi, Kemi, Samhällskunskap, Teknik, Svenska och Bild.
Tävlingen går ut på att skapa en film om vatten som inspirerar andra att göra hållbara val. Syftet med tävlingen är att eleverna får arbeta kreativt och använda sina kunskaper om vatten som en förutsättning för vår vardag och ett väl fungerande samhälle. När eleverna tagit fram sina filmer ska de sprida filmerna till så många som möjligt för att få så många röster som möjligt.
Nu har vi klart med priser - Förstapristagaren vinner 10 000 kr till klassen, tvåan 5 000 kr och trean 3 000 kr.
Mer information hittar du här! (pdf, 4.8 MB)
Se också VVS-hjältarnas hemsida!
Mattematchen är årets roligaste mattetävling för grundskoleelever, årskurs 1-4.
Registrera din klass och ni kan använda inlärningsspelet 10Monkeys Math World gratis under hela tävlingsperioden. Det är ett kul sätt att lära sig matte på och klassen har chans att vinna fantastiska priser varje vecka!
Tävlingsperiod: 11/2 - 12/4 2019.
Åtta av tio äter för lite grönsaker. Det vill vi förändra med Grönsaksmålet – en skoltävling för alla femteklassare i Sverige.
Hela tävlingen är kopplad till läroplanen och har färdigt lektionsmaterial som genomförs under lektionstid. I prispotten finns 25 000 kronor och signerade t-shirts från IJustWantToBeCool!
Tävlingen börjar den 1 mars, men anmäler ni er innan 28 februari får ni två extra poäng.
Unga Reportrar är en tävling för åk 6–9 och gymnasiet. Uppdraget är att skriva ett reportage, ta ett foto eller göra en kortfilm om en hållbarhetsfråga.
Alla bidrag som skickas in till oss senast den 1 mars 2019 är med och tävlar om fina priser. Totalvinnaren belönas med 10 000 kr till klassen och publiceras i Svenska Dagbladet.
Här hittar du bedömningsstöd i flera ämnen och kurser i skolan. Bedömningsstöden kan bestå av bland annat enskilda uppgifter, diagnosmaterial, filmer eller provmaterial.
Gå till skolverkets bedömningsportal
Här hittar du mycket information om betyg och betygssättning.
Artikel på Pedagog Örebro kring den ständigt aktuella frågan kring undantagssbestämmelsen och betyg.
Här hittar du bl.a. guider och inspiration för vidare arbete i verktygen Office 365 samt It's Learning. Sajten riktar sig främst till pedagoger som jobbar på grundskolan och gymnasieskolan inom Örebros kommunala skolor.
I lärportalen hittar du material för att utveckla den digitala undervisningen tillsammans med dina kollegor.
Örebro naturskola, som ligger vid Naturens hus, jobbar bland annat med lärarfortbildning inom utomhuspedagogik.
Läs mer om och anmäl dig till Örebro naturskolas fortbildningar för pedagoger
I denna interaktiva utställning erbjuder vi miljölektioner för de yngsta F–3, avfalls- och vattenlektioner för årskurs 4–9 samt miljölektioner för gymnasiet.
Mänskliga rättigheter är, tillsammans med folkhälsa och jämställdhet, en viktig del av Örebro kommuns arbete för ett socialt hållbart samhälle. På MR-sidan får du tips, råd och inspiration hur du kan jobba med mänskliga rättigheter i förskola och skola.
KomTek erbjuder fortbildningar inom teknik och entreprenörskap för pedagoger inom förskola och grundskola.
Läs mer om och anmäl dig till KomTeks fortbildningar för pedagoger
Ung Företagsamhet (UF) erbjuder bl.a. utbildningar och läromedel för lärare och elever i grund- och gymnasieskolan.
Läs mer om UF - ung företagsamhet
Finn upp! är ett kostnadsfritt verktyg för dig som vill arbeta med entreprenöriellt lärande via Lgr 11.
I lärportalen hittar du material för att utveckla den digitala undervisningen tillsammans med dina kollegor.
Vägledande samspel (ICDP) är ett hälsofrämjande program som är väl grundat i modern forskning om barn.
Anmäl dig till vägledarutbildningar och nätverksmöten
I lärportalen hittar du material för att utveckla den digitala undervisningen tillsammans med dina koll
Centralt skolstöd erbjuder kostnadsfria föreläsningar för personal inom förskola/grundskola/gymnasium.
Se programmet för öppna föreläsningar och anmäl dig!
RUC erbjuder bl.a. kostnadsfria ämnesdidaktiska nätverk för pedagoger och skolledare.
Ett flerspråkigt digitalt läromedel som utgår från kunskapskraven i årskurs 9, men som finns tillgängligt för alla elever och all personal inom Örebro kommun oavsett huvudman.
Officepaketet (bl.a.word, power point och exel) för elever och pedagoger inom Örebros kommunala skolor
Fristående och kommunala verksamheter kan söka ekonomiskt bidrag för barn och elever i behov av extraordinära stödåtgärder, så kallat tilläggsbelopp.
Läs mer och ansök om tilläggsbelopp
Lotsen är ett kompletterande stöd till skolor och förskolor samt erbjuder fortbildning, handledning, konsultation och verksamhetsbesök. I vårt arbete stöttar vi skolor och förskolor att utveckla sitt arbete på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå.
Lotsen är ett kompletterande stöd till skolor och förskolor samt erbjuder fortbildning, handledning, konsultation och verksamhetsbesök. I vårt arbete stöttar vi skolor och förskolor att utveckla sitt arbete på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå.
Örebro naturskola, som ligger vid Naturens hus, jobbar bland annat med lärarfortbildning inom utomhuspedagogik.
Kompassen arbetar tillsammans med skolornas elevhälsoteam och pedagoger kring enskilda elever med normbrytande beteende.
Här får du som arbetar i skolan information som rör nyanlända elevers skolgång.
Hos Perrongen får nyanlända föräldrar, barn och ungdomar information om den svenska skolan och förbereds inför skolstarten.
Skolor inom Örebro kommun kan sedan starten 2008 söka "Skapande skola-bidrag" och på så sätt få möjlighet till avgiftsfria kulturupplevelser. Bidraget får bl.a. användas till inköp av professionell kulturverksamhet och insatser som främjar elevernas eget skapande.
I örebro samverkar Kulturskolan och grundskolan för att elever ska få möjlighet till kulturupplevelser som är avgiftsfria.
Här hittar du information från nätverksträffarna både lokalt och regionalt. Du hittar också länk- och litteraturtips till dig som vill jobba med dessa frågor i klassrummet.
Lotsen är ett kompletterande stöd till skolor och förskolor samt erbjuder fortbildning, handledning, konsultation och verksamhetsbesök. I vårt arbete stöttar vi skolor och förskolor att utveckla sitt arbete på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå.
Elever som pratar ett annat språk än svenska hemma kan få modersmålsundervisning i grundskolan och i gymnasieskolan.
Sjukhussskolan fungerar som en bro till hemskolan och ger eleverna kontinuitet i lärandet. Undervisningen vill också ge trygghet, bidra till elevens tillfrisknande och minska oro inför den fortsatta skolgången.
Unga mammor och pappor är en öppen verksamhet dit unga föräldrar kan vända sig för att få råd och tips i sitt föräldraskap.
Centralt skolstöd är en avdelning som består av olika verksamheter som alla syftar till att stötta och utveckla förskolan och skolan i Örebro kommun.
Kvalitetsutvecklarna arbetar med att stödja skolledare och arbetslag för att öka måluppfyllelsen i kommunens skolor.
Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Örebro municipality in other languages
CloseMikael Kindgren
Titel: Webbredaktör, Pedagog ÖrebroTelefon: 019-21 10 00
Öppettider: Vardagar kl. 7-17
Besöksadress: Drottninggatan 5
Öppettider: Vardagar kl.10-17
E-post till servicecenter