Ta tillfället i akt och delta i de nätverksträffar rörande språk som erbjuds under vårterminen 2021!

Rådande omständigheter har utmanat på många sätt i skolans värld, men det har också skapat möjligheter för pedagoger att enklare kunna delta i nätverk och kompetensutveckling då det genomförs digitalt. Under vårterminen kommer flera tillfällen av nätverkande och kompetensutveckling erbjudas till skolorna i Örebro kommun. Den gemensamma nämnaren är språk.

Först ut är en serie av nätverksträffar rörande svenska som andraspråk (sva). Dessa nätverksträffar vänder sig främst till lärare i sva eller svenska. Mer om träffarnas teman finns att läsa här. Pdf, 100.3 kB. (Pdf, 100.3 kB) Först ut är temat som rör de reviderade kursplanerna i sva och svenska.

I mars sker en nätverksträff som vänder sig till dig som arbetar med eller i förskoleklass. Temat är det obligatoriska kartläggningsmaterialet Hitta språket och Hitta matematiken. Tanken är att skapa ett nätverk för personal som undervisar i förskoleklass samt specialpedagoger i Örebro kommun för att lära tillsammans och kunna skapa en samsyn i arbetet. Mer om den träffen finns att läsa här. Pdf, 149.7 kB. (Pdf, 149.7 kB)

Då rådande läge är kommer samtliga nätverksträffar inledningsvis ske digitalt via Teams, vilket oftast skapar en större möjlighet för pedagoger att delta då förflyttning mellan lokaler inte behöver ske.

Håll gärna utkik fortsättningsvis på Pedagog Örebro för det är här allt kommer att läggas ut. Vid frågor och/eller tankar och önskemål kontaktar ni Jennypher Löfgren, Örebro kommuns samordnare när det gäller språkutvecklande arbete inom förskola och skola. (jennypher.lofgren@orebro.se 019-21 19 81).

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!