Meny
  • Start
  • / Välkommen på teater!

Välkommen på teater!

Nu bjuder projektet Integrationskompetens Örebro in till teater. Teatern handlar om en familjs flykt från ett krigsdrabbat land till Sverige.

Kommunens medarbetare har under två år fått ta del av utbildningar om bland annat integration, migration, kultur och bemötande.

Teatern framförs av elever från Nikolaiskolans dramainriktning. I teatern kommer vi få följa en familjs resa över medelhavet. Vi kommer få se vilka hinder de stöter på under resans gång och vilket bemötande de får när de kommer till Sverige. Berättelsen som teatern baseras på är skriven av Jian Baker Sharef som arbetar som kommunvägledare i kommunen. Malin Ekström som är dramapedagog på Kulturskolan och Therese Carlsson som är lärare på Nikolaiskolan har tillsammans med eleverna arbetat om berättelsen till ett manus.

- När vi läste Jians berättelse diskuterade vi mycket kring den tillsammans med eleverna. Vad som händer i berättelsen och vilka scener de vill spela upp. Det blev många bra diskussioner och eleverna hade många bra tankar och idéer, säger Therese Carlsson.

Trots att diskussionerna kring berättelsen varit givande för såväl eleverna som lärarna har dessa inte varit det viktigaste under repetitionerna.

- För eleverna tror jag inte att det är diskussionerna som betyder mest. De kommer snarare med på köpet. Eleverna tycker mest om att läsa manuset, öva, och spela upp scener för varandra, säger Malin Ekström.

Motiverade elever med stark gemenskap

Just nu är repetitionerna i full gång och eleverna övar flera gånger i veckan. En av utmaningarna i arbetet med teatern är att få ihop en stor grupp elever med olika viljor. Det finns dock en stark gemenskap i teatergruppen. Både eleverna och lärarna uppger att stämningen är positiv och att det är roligt att vara en del av gruppen.

- Jag skulle säga att det bästa med att jobba med teatern är gemenskapen. Gemenskapen här är jättehärlig. Alla är väldigt positiva, säger Matilda Franzén, en av eleverna i teatergruppen.

Tid och plats

  • 14 maj kl. 13.30-16.00
  • 21 maj kl. 13.30-16.00
  • 28 maj kl. 13.30-16.00

Engelbrektsskolan, Wadköpingsvägen 15–19, Örebro.

Anmälan

Här kan du anmäla dig till teatern.

Utbildningssatsningen är EU-finansierad vilket innebär att pengarna till projektet, som beviljats av Svenska ESF-rådet, kommer från Europeiska Socialfonden.

Senast uppdaterad: 18 april 2019

Publicerad: 18 april 2019

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se