Meny
 • Start
 • / Utbildningar om integration och organisation

Utbildningar om integration och organisation

Du är varmt välkommen att delta i utbildningssatsningen Integrationskompetens Örebro. Vårens föreläsningar handlar om kultur, integration, organisation och samverkan.

Målet är att du som i ditt dagliga arbete möter nyanlända och utrikesfödda ska få möjlighet att öka din kunskap om integration.

Om somalisk kultur

Vårens utbildningar inleds med en föreläsning om somalisk kultur. Harbi Abdillahi Amir är servicehandläggare på försäkringskassan och sakkunnig inom somalisk kultur. Han kommer vid två tillfällen dela med sig av sin kunskap om seder, äktenskap, familj, könsroller, religion samt språk och politisk utveckling.

 • 27 februari kl. 08.30-11.30.
 • Karolinska skolans aula, ingång via Olaigatan 25.

Verktyg för att hantera hedersproblematik

Hanna Cinthio kommer vid två tillfällen att föreläsa om hedersvåld. Hanna är specialiserad på sociokulturella strukturer kopplade till mänskliga rättigheter och genus. Hon har en mångsidig bakgrund där akademisk forskning kombineras med praktiskt socialt arbete. Under dagen kommer hon att prata om hedersrelaterat våld och förtryck utifrån perspektiv som kollektiv, individ, migration och segregation, genus, sexualitet, religion och tradition, och om hur vi kan hantera och bemöta hedersproblematik på ett professionellt och respektfullt sätt utan att kompromissa med svensk lagstiftning eller allas lika värde och rättigheter.

 • 13 mars kl. 08.30-12.00
 • 14 mars kl. 08.30- 12.00

City konferenscenter, sal Rex, Klostergatan 23, Örebro.

Sådant som faller mellan stolarna

Mats Tyrstrup kommer prata om organisatoriska mellanrum vid två tillfällen under våren. Vid samma utbildningstillfälle kommer man även få ta del av en inspirationsföreläsning med Anders Olsson. Mats är docent vid Handelshögskolan i Stockholm och forskar om ledarskap med särskilt fokus på komplexa verksamheter och samordning över organisatoriska gränser. Mats föreläsning kommer handla om organisatoriska mellanrum, med andra ord det som faller mellan stolarna i en organisation. Han kommer dela med sig av sina kunskaper om hur du kan förbättra din arbetsvardag och undvika att hamna i ett organisatoriskt mellanrum.

Anders Olsson kallas även järnmannen från Hagfors. Efter en rad olyckliga omständigheter blev han förlamad från midjan och neråt. Till följd av detta blev han läkemedelsberoende och hade inget hopp om att någonsin få leva ett drägligt liv. Anders inspirerande föreläsning handlar om hur han bröt negativa mönster i sitt liv och tillslut blev paralympisk guldmedaljör i simning. Elever från Engelbrektsskolan kommer bjuda på en dansuppvisning under föreläsningarnas pauser.

 • 3 april kl. 08.30-12.00
 • 10 april kl. 08.30-12.00

Engelbrektsskolan, Wadköpingsvägen 15-19, Örebro.

En berättelse om flykt

Den sista delen av utbildningen är en teater som handlar om en flykt från ett krigsdrabbat land till Sverige. Teatern framförs av elever från Nikolaiskolans dramainriktning. I teatern kommer vi få följa en familjs resa över medelhavet. Vi kommer få se vilka hinder de stöter på under resans gång och vilket bemötande de får när de kommer till Sverige. Historien som teatern baseras på är skriven av Jian Baker Sharef som arbetar som kommunvägledare på kommunen.

 • 14 maj kl. 13.30-16.00
 • 21 maj kl. 13.30-16.00
 • 28 maj kl. 13.30-16.00

Engelbrektsskolan, Wadköpingsvägen 15-19, Örebro.

Anmälan

Vill du anmäla dig till en föreläsning eller ställa en fråga? Skicka ett mejl till integrationskompetens@orebro.se

Om Integrationskompetens Örebro

Örebro kommun gör nu satsningen Integrationskompetens Örebro för att du som i ditt dagliga arbete möter nyanlända och utrikesfödda ska få möjlighet att öka din kunskap om integration. Utbildningarna kommer genomföras i fyra block under 2018 och 2019. Utbildningssatsningen är EU-finansierad vilket innebär att pengarna till projektet, som beviljats av Svenska ESF-rådet, kommer från Europeiska Socialfonden.

Senast uppdaterad: 26 februari 2019

Publicerad: 26 februari 2019

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se