Meny
  • Start
  • / Sugen på konferens i Afrika i höst?

Sugen på konferens i Afrika i höst?

Vad sägs om en konferens i Afrika i höst? Du vet väl att genom Atlas konferens, går det att ansöka om pengar till just konferenser utanför EU.

Atlas är Svenska statens program för utvecklingsamarbete mellan Sverige och resten av världen. Förskolor, skolor och organisationer inom vuxenutbildning, kan söka bidrag för utbyten, samarbeten, konferenser och APL utomlands.

När det gäller konferenser är ansökningsperiod ett öppen nu och stänger den andra maj. Syftet med Atlas konferens är att ge dig och dina kollegor chansen att utbyta erfarenheter, få nya infallsvinklar, bredda dina perspektiv och utveckla ditt arbete när ni deltar på en konferens någonstans utanför EU.

En fantastisk möjlighet

Blir ansökan beviljad kommer du få pengar som ska täcka resekostnad, konferenseavgift, försäkring och uppehälle. Alltså en fantastisk möjlighet att få delta i stora konferenser utomlands utan att det belastar skolan eller din budget. Det som krävs av dig och dina kollegor är lite tid att sammanställa ansökan och sedan hoppas den blir beviljad.

På conferencealerts sida hittar du en mängd olika konferenser att välja mellan.

Ett exempel på en konferens är "The challenges of the future - children and youth in school and society" som kommer gå av stapeln den 29 oktober-31 oktober 2019 i Togo, Afrika. Konferensen fokuserar på frågor kring utanförskap, fattigdom och marginalisering. Hur skolan och samhället kan hjälpa och stötta dessa barn på bästa sätt. En viktigt del är också nätverkande mellan kollegor.

Hemsidan till konferensen har gjorts av två elever (Mohamed Mohamoud och Mohammad Shakir) på NTI gymnasiet i Örebro, som den del i ett skolarbete som fokuserade på gränssnitt och webbutveckling.

In på länkarna för att läsa mer!

/Mikael Kindgren, Pedagog Örebro

Senast uppdaterad: 16 april 2019

Publicerad: 16 april 2019

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se