Meny
  • Start
  • / Språknätverket bjuder in till nätverksträff

Språknätverket bjuder in till nätverksträff

Örebro kommuns lärare i engelska, moderna språk och teckenspråk har sedan ett par år tillbaka ett nätverk som ses några gånger om året för att diskutera angelägna teman. Nu är det åter dags för nätverksträff.

Spindelnät

Nätverksträffarna kan handla om läromedel, timplaner, betygsättning eller fortbildningsmöjligheter. Inbjudan skickas via mail till skolledare för vidarebefodran och även till enskilda språklärare som redan finns med på mailistan. Vi kommer framöver att också använda oss av Pedagog Örebro.

Nu kallar vi till nästa träff, veckan efter sportlovet, 26 februari kl 16.00-18.00. Platsen är Karolinska gymnasiets skolrestaurang. Den här gången provar vi formen Edcamp.

Du har säkert varit på ett knytkalas då du tog med dig sånt du gjort förr eller något nytt du provat; en paj, en kaka eller något annat gott som du gillat. På kalaset har du fått möjligheten att testa det andra gillat. En del har du tagit mycket av, annat har du avstått. Hur lyckat det hela varit beror både på dig och på de andra. Man kan säga att knytkonferensen är du och de andra, samlade runt ett angeläget område.

En annan benämning för detta är Edcamp. På ett Edcamp tar du med din kunskap och nyfikenhet. Antingen tar du upp ett ämne som du vill bolla lite om eller så går du på en session där någon annan tar upp ett ämne som du är nyfiken på. Ibland har Edcamps ett tema man utgår ifrån men oftast inte. Den utgår istället från det deltagarna på plats de facto visar sig intresserade av. Ett ämne som kommer att dyka upp är Skolverkets satsning Språksprånget.

Du anmäler dig på länken nedan. Vi inleder med kaffe/te och en smörgås, förstås. Varmt välkommen!

/Christina Kjellsdotter Ander, förstelärare på Karolinska gymnasiet

Senast uppdaterad: 15 januari 2019

Publicerad: 15 januari 2019

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se