Nominering till Miljöpriset 2018!

jordklot

2016 fick Camilla Lundqvist och Barbro Fehrm-Friberg, pedagoger på Rynningeåsens förskola, ta emot kommunens interna miljöpris för sitt arbete med och sin strävan mot att bli en giftfri förskola. 2014 gick priset till personalen i Tullängsgymnasiets restaurang och åren innan det till Experimentum på Varberga förskolor (2013) och Örebro Naturskola (2012). Men nu är det altså återigen dags att nominera miljömedvetna person eller verksamhet inom kommunens verksamheter och Pedagog Örebro håller tummarna för att priset än en gång går till någon inom förskola eller skola.

OBS! 18 november är sista dag att nominera till interna Miljöpriset 2018.

 

Örebro kommun delar varje år ut två olika miljöpriser. Ett till en person eller verksamhet inom den kommunala organisationen och ett till en person, organisation eller företag i Örebro kommun. Syftet med miljöpriset är att lyfta fram goda förebilder som kan inspirera andra och ge ökad uppmärksamhet för miljöfrågorna.

Bedömningsgrunder för miljöpriset

  • Om arbetet ger miljövinst.
  • Om arbetet känns framåtsyftande och utvecklingsbart.
  • Nytänkande.
  • Spridningseffekter, det vill säga om det sporrar andra att bli miljöframsynta.
  • Personligt engagemang och intresse.

Interna miljöpriset

Vinnaren av det interna miljöpriset får ett diplom och 50 000 kr att använda i det fortsatta miljöarbetet. Priset delas ut på Kommunfullmäktiges sammanträde i december/januari.


Senast uppdaterad: 1 november 2018

Publicerad: 1 november 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?