Pedagogisk pris 2020

Dags att nominera till Pedagogiskt pris 2020!

Det är 10-års jubileum för Örebro kommuns Pedagogiska pris! Passa på att nominera en kollega, ett arbetslag, en arbetsgrupp eller skolledare! Du kan nominera under hela september.

Örebro kommuns pedagogiska pris har delats ut sedan 2011. Marlene Jörhag är ordförande i Programnämnd barn och utbildning, som står bakom priset. Ordförande är hon även i den jury som senare i år ska utse vinnarna.

Mrlene-Jörhag

Marlene Jörhag

- Det har gjorts mycket gott inom förskola och skola de senaste 10 åren! Tänk att vi varje år får lyfta exempel på gott pedagogiskt arbete, på exempel som ger uppmuntran och visar på goda förebilder. Jag tror att det pedagogiska priset kan bygga en peppande kultur. Det behöver vi, säger Marlene Jörhag som fortsätter:

- Vi vet säkert alla någon/några som vi skulle vilja överraska för deras engagemang och driv. Någon du gläds med. Så se till att nominera den personen, så vi blir fler som får höra om allt spännande som sker på våra förskolor/skolor, och att fler får glädjas med er!

- I år utökar vi dessutom med ett pris till skolledare, för att bland annat lyfta ledarskapets viktiga roll. Det känns jättebra!

Priset betyder mycket

Att priset betyder mycket är lätt att förstå när vi pratar med pedagoger som fått priset genom åren. Emma Carlström, förstelärare på Brunnsskolan, vann priset 2019:

Vinnarna av Pedagogiskt pris 2019: Emma Carlström, Liselott Karlsson, Angelica Eriksson, Sofia Axelsson och Tobias Norgren-Bergström

- Att bli nominerad till det Pedagogiska priset 2019 kändes fantastiskt roligt! Jag var överraskad, stolt och glad. Jag kände mig väldigt uppskattad för det jobb jag gjorde och blev ännu mer motiverad att göra ett bra jobb. Att sedan vinna var väldigt stort och att höra motiveringen till priset gjorde mig rörd.

- Det finns så många duktiga lärare i Örebro kommun som jag önskar ska få uppleva att känslan av att bli nominerad, att få lite extra uppskattning för det arbete de gör och det engagemang de har.

Så vad väntar du på - nominera redan idag!

/Mikael Kindgren, Pedagog Örebro

Senast uppdaterad: 1 september 2020

Publicerad: 1 september 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!