Ansökan till Kvalitetspriset 2020!

2019 vann Vivalla förskoleområde Örebro kommuns kvalitetspris. Bland annat lyckades man genom systematiskt arbetsmiljöarbete minska sjukfrånvaron till nära hälften på tre år. Vi på Pedagog Örebro tycker det är dags för ytterligare en pedagogiskt verksamhet att vinna 2020!

Kvalitetspriset 2020

Syftet med kvalitetspriset är att uppmärksamma en verksamhet som med systematisk utveckling förbättrar sin service till kommunens medborgare.

OBS! 18 november är sista dag att ansöka om Kvalitetspriset 2020.

 

Informationsmöte inför ansökan

6 oktober kl. 13.30–15.30, via Teams.

På informations­mötet får du tips och råd inför ansökan av Kvalitets­priset. Till exempel pratar vi om hur man kan formulera mätbara mål och mäta resultat. Tid finns för reflektion och egna frågor.

På grund av det rådande läget behöver informationsmötet i år ske digitalt via Teams. Vi rekommenderar att alla som funderar på att ansöka ansluter till mötet.

Anmälan görs via mejl till lina.stjarneback@orebro.se. Du kommer därefter att få en kallelse till Teamsmöte via Outlook. Varmt välkommen att delta!

Vem kan söka?

Kvalitetspriset kan sökas av kommunala enheter, fristående skolor och förskolor samt verksamheter som kommunen har entreprenadavtal med.

Vad består priset av?

Vinnarna får statyetten "Nya steg" (konstnär Göran Hägg), diplom samt 100 000 kronor att använda för fortsatt utvecklingsarbete och kompetenshöjning.

Jury

Juryn består av representanter från Sveriges kommuner och landsting (SKL), näringslivet, det civila samhället samt av Örebro kommuns kommundirektör, Anne Andersson.

Bedömning

Bedömningen sker genom poängsättning. Bedömningen viktas på vad man vill fokusera på ett visst år. Ansökningarna kommer att bedömas utifrån följande bedömningsområden.

  • Resultat
  • Delaktighet
  • Process
  • Lärande organisation

En bedömningsgrupp gör första sorteringen. Därefter väljer juryn ut vinnaren av kvalitetspriset.

Senast uppdaterad: 2 september 2020

Publicerad: 2 september 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!