Ansökan till Kvalitetspriset 2018!

Kvalitetspriset

Förra året vann IT-gymnasiet priset för deras arbete med att ta fram nya arbetssätt och metoder för att ge bättre möjligheter till måluppfyllelse för varje elev. Vi på Pedagog Örebro tycker att det återigen är dags för en förskole- eller skolverksamhet att ta emot priset!

OBS! 15 november är sista dag att ansöka om Kvalitetspriset 2018.

Syftet med kvalitetspriset är att uppmärksamma en verksamhet som med systematisk utveckling förbättrar sin service till kommunens medborgare.

Vem kan söka?

Kvalitetspriset kan sökas av kommunala enheter, fristående skolor och förskolor samt verksamheter som kommunen har entreprenadavtal med.

Vad består priset av?

Vinnarna får statyetten "Nya steg" (konstnär Göran Hägg), diplom samt 100 000 kronor att använda för fortsatt utvecklingsarbete och kompetenshöjning.

Jury

Juryn består av representanter från Sveriges kommuner och landsting (SKL), näringslivet, det civila samhället samt av Örebro kommuns kommundirektör, Anne Andersson.

Bedömning

Bedömningen sker genom poängsättning. Bedömningen viktas på vad man vill fokusera på ett visst år. Ansökningarna kommer att bedömas utifrån följande bedömningsområden.

  • Resultat
  • Delaktighet
  • Process
  • Lärande organisation

En bedömningsgrupp gör första sorteringen. Därefter väljer juryn ut vinnaren av kvalitetspriset.

 

Senast uppdaterad: 6 november 2018

Publicerad: 6 november 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?