Internetdagarna 2018

Den 19-20 november besökte KOD-center Internetdagarna (film). Under två fullspäckade dagar gick vi på föreläsningar och lyssnade på internationella talare. Årets keynote-talare var Max Tegmark, AI-forskare, Futuristen Ben Hammersley, Tekniksociologen Zeynep Tufekci, minnesexperten Ed Cooke, etnologen Tricia Wang och Cathryn Posey grundare till Tech by Superwomen.

Keynote-talare

Foto: internetdagarna.se

Till skillnad mot Sett-dagarna som inriktar sig mot pedagoger och skola så är Internetdagarna till för alla typer av branscher. Det innebär att man kan skapa nätverk och diskutera digitalisering medsåvälpolismyndighetensommed en bibliotekarie men även med skolfolk. På Internetdagarna träffas alla vi människor som formar internet – i dag och i framtiden.

På Internetdagarna anordnas många olika evenemang. Som besökare anmäler man sig till det spår som man är mest intresserad av och följer det en hel dag. På morgon och eftermiddag tar evenemangen paus och man har möjlighet att gå och lyssna påkeynote-talare.Det finns även en liten mässa som man kan besöka under lunch- och fikapaus.

Ett av de stora samtalsämnena på Internetdagarna varartificiellintelligens, AI. Hur detkommer att påverka oss i dag och i framtiden. Hur ska vi tillämpaAI praktiskt och hur ska det fungera ur ettjuridisktoch etiskt perspektiv? Hur ska människaoch maskin samarbeta och vadkommerhända när vi skapar en superintelligens? Ämnet är bådefascinerandeoch skrämmande på samma gång.

Internetdagarna anordnas av Internetstiftelsen som ansvarar för toppdomänen .se Biljetterna är subventionerade för att olika målgrupper ska kunna delta på konferensen. Om du inte tidigare har besökt Internetdagarna så passa på nästa år, då firar de 20 års jubileum.

Vi har gjort en kort film för att ni sak få en känsla av hur det är att vara där. På denna länk kan man titta på filmat material från dagarna. Alla keynote-talarna finns inspelade men även många av föreläsningarna finns tillgängliga. Hoppas vi ses på Internetdagarna 2019. Vi kan verkligen rekommendera ett besök.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!