Gå till innehåll

Här finns massor av litteraturtips:

Specialpedagogik i ideologi, teori och praktik av Ann Ahlberg

Från baksidan:

”Centralt i boken står skolans och utbildningens möte med elever i behov av särskilt stöd och kunskapsbildning om villkor och förutsättningar för pedagogisk inkludering grundad i processerna delaktighet, kommunikation och lärande.”

Beteendeproblem i skolan av Bo Hejskolv Elvén

Från baksidan:

"Konflikter och beteendeproblem kan stå i vägen för lärarens arbete och elevernas inlärning. Den här boken visar hur skolpersonal kan tänka och agera i mötet med elever i en mängd utmanande situationer. Metoderna utgår från förhållningssättet lågaffektivt bemötande och handlar bland annat om att anpassa krav samt hantera konflikter och fysiskt våld.”

Vägen till mästarminne av Mattias Ribbing

Från baksidan:

”Med rätt träning kan alla få ett mästarminne Nu kan du klara av studierna med högsta betyg, klättra rekordsnabbt i karriären eller bara njuta av att hålla hjärnan i topptrim. Du kan lära in mängder av kunskap som tidigare ansetts vara omöjlig att komma ihåg. Fokus ligger helt på vardagsnytta, från att komma ihåg dagsplaneringen och namn på personer du träffat till att minnas innehållet i böcker.”

Vägen till maxade betyg, mer kunskap och fritid för livet med effektiv minnesträning av Mattias Ribbing

Från baksidan:

"Vad sägs om högsta betyg och samtidigt få mer tid till kompisar och fritidsintressen? Att direkt minnas allt viktigt som sägs på lektionerna och snabbt klara av hemuppgifterna? Minnesmästaren Mattias Ribbing presenterar här en unik inlärningsmodell där du lär dig ett nytt och roligare sätt att studera. Och du ser resultat direkt.”

Hur pluggar du? Ifrågasätt din studieteknik! av Ingmar Andersson

Från pärmens insida:

”Mina tre största argument för en genomtänkt studieteknik är numera: Det går snabbare, jag får en djupare förståelse och det blir roligare”

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se