Meny

Utställning

Bigert & Bergström - Prognos

Bild från Kebnekaises topp

Prognos är en utställning som belyser ett viktigt och aktuellt ämne – klimathotet, eller snarare hotet vi människor utgör för klimatet.

Bigert & Bergström är en konstnärsduo bestående av Mats Bigert och Lars Bergström. De träffades 1986 på Konstakademin i Stockholm och har under trettio års tid skapat en mängd olika konstprojekt tillsammans, storskaliga installationer, offentliga verk och filmer. Med en konceptuell udd och intelligent humor placeras deras verk oftast i skärningspunkten där människa, natur och teknologi möts. Bigert & Bergström undersöker genom sin konst vetenskapliga och sociala frågeställningar som diskuteras i samtiden.

Konstnärsduon är kända för att skapa konst som är menad att upplevas med mer än ett sinne. Det kan röra sig om skulpturer som skapar värme, vibration, ljus eller ljud. Det är verk som uppmanar till interaktionoch låter betraktaren vara en del av konstverket. I utställningen "Prognos" får vi fundera och reflektera över människans beteende och de konsekvenser som följer våra handlingar.

I utställningen visas både film, skulptur och installationer. Örebro konsthall fönster kommer få en ny utstyrsel i form av solpaneler. Under utställningens sista veckor kommer även en ambulans köra runt i staden och uppmana folk att lyssna och reagera. Ett interaktivt verk där resultat kommer att färdigställas och framföras under utställningens sista helg på Örebro konsthall.

Fakta

Datum:

16 juni - 2 september 2018

Öppettider: Tisdag-Torsdag kl.12-18, Fredag-Söndag kl.12-16.

Tid:

12:00 – 16:00

Öppettider: Tisdag-Torsdag kl.12-18, Fredag-Söndag kl.12-16.

Plats:

Örebro konsthall

Kontakt:

Telefon 019-21 49 00 E-post konsthallen@orebro.se

Tillgänglighet:

Huvudentré med ramp, 1 toalett för besökare med nedsatt rörelseförmåga, dörröppnare.

Arrangör:

Örebro konsthall

Entré:

Fri entré

Hitta hit:

Olaigatan 17B, Örebro. Mitt emot slottet.

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se